"Rīgas satiksmē" veiksmīgi noritējis seminārs ar invalīdu NVO konsultatīvo padomi
Semināra pirmajā daļā „Rīgas satiksmes” eksperti informēja padomes locekļus par to, ko uzņēmums jau ir paveicis, lai uzlabotu dažādu uzņēmuma pakalpojumu pieejamību un ērtību personām ar invaliditāti
Runā Rīga
2015. gada 24. septembris, 15:48

"Rīgas satiksmē" veiksmīgi noritējis seminārs ar invalīdu NVO konsultatīvo padomi

Jauns.lv

Šodien, 24.septembrī, Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvā padome „Rīgas satiksmē” veica izbraukuma sēdi, kuras ietvaros noritēja arī seminārs – diskusija starp padomes dalībniekiem un „Rīgas satiksmes” ekspertiem.

Semināru ar ievadrunu atklāja „Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, kurš uzsvēra semināra mērķus: skaidrot „Rīgas satiksmē” esošos un plānotos procesus, veicināt diskusiju, kā arī rast savstarpējo sapratni ar dažādām sociālajām grupām.

Semināra pirmajā daļā „Rīgas satiksmes” eksperti informēja padomes locekļus par to, ko uzņēmums jau ir paveicis, lai uzlabotu dažādu uzņēmuma pakalpojumu pieejamību un ērtību personām ar invaliditāti, kā arī skaidroja par plānotajiem uzlabojumiem. Prezentācijas gaitā eksperti atbildēja uz iepriekš iesūtītajiem padomes jautājumiem par uzņēmuma komunikācijas, sabiedriskā transporta, maršrutu tīkla, pieturvietu un autostāvvietu jomām.

Semināra otrā daļa tika veltīta diskusijai, kurā „Rīgas satiksmes” eksperti atbildēja uz tiem padomes locekļu jautājumiem, kas bija radušies semināra gaitā. Tāpat „Rīgas satiksme” aicināja padomes dalībniekus sniegt savus ieteikumus un priekšlikumus par cīņu ar negodprātīgiem autovadītājiem, kas, viltojot invalīdu apliecības, izvairās no apmaksas „Rīgas satiksmes” stāvvietās.

„Rīgas satiksme” ir organizējusi līdzīgus seminārus par savstarpējo sapratni arī ar velobraucējiem, piedaloties CSDD, policijas un pašvaldības pārstāvjiem.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA