Kultūra
2015. gada 25. septembrī, 16:07

Rīgas Starptautiskais kino festivāls meklē jauniešus žūrijas darbam

Jauns.lv

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) aicina jauniešus vecumā no 14 līdz 18 gadiem pieteikties festivāla programmas "Jauniešu lietas" ("#Youth_Matters!") žūrijas darbam, informēja festivāla organizatori.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls meklē jaunieš...

Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentam jānofilmējas īsā video, kurā jāizklāsta savs viedoklis par kādu nesen redzētu filmu, pamatojot arī filmas izvēli. Video pieteikums "Riga IFF" komandai jānogādā līdz 9.oktobrim, to publicējot "Facebook", "Instagram" vai "Twitter" ar norādi "#Riga_IFF_Jaunie_Eksperti". Video var nosūtīt arī uz e-pastu "info@rigaiff.lv", tematā norādot "#Riga_IFF_Jaunie_Eksperti".

Festivāla programmā "Jauniešu lietas" ("#Youth_Matters!") iekļautās filmas stāstīs par pašām svarīgākajām lietām, grūtākajiem jautājumiem, to, ko īsti nozīmē būt jaunam. Tieši jaunieši vislabāk spētu novērtēt kino darbus, kas skar pieaugšanu, paaudžu konfliktu un savas vietas atrašanu šajā pasaulē.

Kā ziņots, "Riga IFF" notiks no 15.oktobra līdz 25.oktobrim. Festivāla astoņās programmās iekļautās filmas pieder gan kino vēstures zelta fondam, gan atspoguļo kino valodas attīstību pēdējā gada laikā, gan saņēmušas balvas nozīmīgākajos kino industrijas festivālos Kannās, Berlīnē un Venēcijā. Festivāla programmā būs režisora Žana Ruša "Vienas vasaras hronika", Džona Kasavītisa "Sejas", klasiķa Benuā Žako šā gada Berlīnes festivālam pieteiktā "Istabenes dienasgrāmata" un daudzas citas filmas.

Veidojot festivāla programmu, īpaši padomāts par bērnu auditoriju. Pašiem mazākajiem skatītājiem sadarbībā ar Kristiansandas Starptautisko Bērnu filmu festivālu radīta programma "Bērnu brīvdienas" ("Kids Weekend"), kurā būs ne tikai filmas, bet arī animācijas darbnīcas un garās brokastis visai ģimenei. Savukārt pusaudžu ikdiena un problēmas tiks atklātas programmā "Jauniešu lietas" ("#Youth_Matters!"). Īsfilmu un eksperimentālā kino žanru pārstāvēs jauns zīmols "Short Riga" ar trim konkursiem starptautiskā un Baltijas mērogā, kā arī mūzikas video jomā.

LETA / Publicitātes foto