foto: LETA
Ludzas novadā izdodas atrast 17 biteniekam nozagtus bišu stropus
112
2020. gada 22. septembris, 16:36

Ludzas novadā izdodas atrast 17 biteniekam nozagtus bišu stropus

Jauns.lv / LETA

Policijas darbiniekiem Ludzas novadā izdevies atrast 17 nozagtus bišu stropus ar vasarā iegūto medu, informē Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa skaidroja, ka 15.septembrī policisti saņēma iesniegumu, ka Ludzas novada Nirzas pagastā ir nozagi 17 bišu stropi ar vasaras medu un bitēm. Biteniekam nodarīts vairāku tūkstošu eiro materiālais zaudējums.

Pēc pāris dienām, 17.septembrī, noskaidrotas aizdomās turamās personas - 1991. un 1986.gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš nebija nonākuši policijas redzeslokā.

"Pateicoties likumsargu atjautībai, ir izdevies atgūt nozagtos bišu stropus un atgriezt tos likumīgajam īpašniekam," apgalvoja Kursīte. 

Pašlaik VP skaidro personu saistību arī ar citiem likumpārkāpumiem. Savukārt par zādzību, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tēmas