foto: Paula Čurkste/LETA
Āgenskalna apkaimē ieviesta zona, kurā nevar braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā
Cilvēki Āgenskalnā iet pa ielu.
Runā Rīga
2020. gada 22. septembris, 12:13

Āgenskalna apkaimē ieviesta zona, kurā nevar braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā

Jauns.lv

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka, lai uzlabotu gājēju drošību un padarītu apkaimi draudzīgāku mazaizsargātākajiem satiksmes dalībniekiem, Āgenskalna apkaimē uzsākts darbs pie 30km/h zonas ieviešanas.

Āgenskalna apkaimes galvenajās ielās kā Kalnciema ielā, Melnsila ielā, Nometņu ielā, Aleksandra Grīna bulvārī, Bāriņu ielā un Daugavgrīvas ielā turpmāk autovadītājiem būs jāpārvietojas ar maksimālo braukšanas ātrumu 30km/h.

Kā akcentē satiksmes drošības speciālisti, šādas zonas Rīgas ielās pakāpeniski tiks ieviestas arī turpmāk, īpaši apkaimju ielās, kur ir privātmājas un vēsturiski nav izbūvētas ietves.

Satiksmes organizācijas izmaiņas veiktas Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros, kuras mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot sabiedrības veselības stāvokli.