Kultūra
2020. gada 2. septembris, 10:46

Notiks koncerts mūžībā aizgājušā "Sinfonietta Rīga" klarnetista Jāņa Tretjuka atcerei

LETA

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē 9.septembra plkst.18 notiks mūžībā aizgājušajam klarnetistam Jānim Tretjukam veltīts koncerts "Tikšanās. Veltījums. Jānim Tretjukam", informēja koncerta organizatoru pārstāve Anete Ašmane.

Tretjuks bija kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" klarnešu grupas koncertmeistars, kurš aktīvi darbojās arī ansambļos "TutzFrequenz", "Tempus Balticus" un "Trio Cammerton".

Ašermane pavēstīja, ka Tretjuks ar aizrautību un sirsnību skoloja jaunos klarnetistus Emīla Dārziņa mūzikas skolā un studentus vēsturisko klarnešu spēlē JVLMA un Trosingenes mūzikas augstskolā, Vācijā. Par izcilu darbu ansamblī 2019.gadā viņš saņēma Lielo mūzikas balvu, tāpēc tieši Tretjukam izmeklētu koncertprogrammu spēlēs viņa kolēģi, kuru vidū būs arī klarnetes profesors, kolēģis Hens Halevi.

Koncertā muzicēs Tretjuka kolēģi un domubiedri - klarnetisti Halevi un Kaspars Rumba, flautiste Ilona Meija, pianiste Herta Hansena, vijolnieces Agnese Kanniņa un Ilze Tomaševska, altists Ivars Brīnums un čelliste Māra Botmane.

Koncertā skanēs franču komponistu Filipa Ersāna Desmit dueti divām klarnetēm un Kloda Debisī Prelūdija "Fauna diendusa" klarnetei, flautai, klavierēm un austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta Klarnetes kvintets lamažorā K.581.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un tīmekļvietnē "bilesuparadize.lv".