Sabiedrība
2020. gada 11. augusts, 21:04

Valsts vides dienesta amatpersona viena zuša dēļ var zaudēt darbu

Jauns.lv / LETA

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) darbinieki Rāznas Nacionālajā parkā pieķēruši Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāju Edvīnu Gasperoviču, kurš nodarbojies ar maluzvejniecību, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Likumpārkāpums noticis svētdienas vakarā. Par iespējamo pārkāpumu DAP informējuši aculiecinieki, kuri pamanījuši aizdomīgu automašīnu. DAP pārstāvis Dainis Tučs stāstīja, ka pie Gasperoviča atrasts zemūdens medību ekipējums, kā arī viens zutis. Gasperovičs aizturēšanas laikā uzvedies agresīvi un aizbēdzis no vides sargiem un piesaistītajiem policistiem.

foto: ekrānuzņēmums no video
Ezers novērots ar nakts redzamības iekārtām gandrīz 3 stundas, līdz Gasperovičs iznācis krastā

Savukārt pats Gasperovičs apgalvoja, ka ir nodarbojies ar "free diving" un veicis zemūdens filmēšanu. Ezerā viņš atradis ierīci, uz kuras parasti liek zivis. Tā bijusi nogremdēta ezera dibenā, Gasperovičs to atradis un paņēmis sev. VVD darbinieks stāsta, ka Valsts policijas darbinieki uzvedušies izaicinoši un centušies viņu vedināt uz konfliktu.

"Es uzreiz pateicu, ka es strādāju VVD, ka es esmu atbraucis atpūsties uz šejieni, un man ir savas intereses. Līdz ar to jums nav tiesību pret mani rīkoties. Es iesēdos automašīnā un sāku braukt," LTV stāsta Gasperovičs.

foto: ekrānuzņēmums no video
DAP pārstāvis Dainis Tučs stāstīja, ka pie Gasperoviča atrasts zemūdens medību ekipējums, kā arī viens zutis

DAP uzsākta administratīvā lieta. Savukārt VVD pārstāve Kristīne Pļaveniece atzinusi, ka Gasperoviča darbībā ir saskatāms disciplinārais pārkāpums, par kuru amatpersona var tikt atbrīvota no amata.