foto: LETA
Pabriks: degvielas rezerves mums ir tikai "uz papīra"
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Politika
2020. gada 5. augusts, 15:55

Pabriks: degvielas rezerves mums ir tikai "uz papīra"

RīgaTV 24

“Mēs esam maksājuši par to, ka mums ir papīrs, ka kaut kur Anglijā, Holandē vai kaut kur citur it kā glabājas Latvijas degvielas rezerves, kuras krīzes situācijā mums varētu piegādāt. Mēs esam alojušies un paši sevi mānījuši, jo degvielu krīzes situācijā mēs sev piegādāt nespēsim,” par Latvijas stratēģiskajām degvielas rezervēm RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P!).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs izteica aicinājumu Ekonomikas ministrijai un tai padotajām iestādēm, kas tieši patreiz nodarbojoties ar jaunu līgumu slēgšanu, reāli glabāt Latvijas valstij ja ne 100%, tad vismaz 70%-80% degvielas rezerves. “Pirmkārt, tā būs reāla atbilde jebkurai krīzei, jo mēs paši uz vietas degvielu neražojam, otrkārt, mums būs iespējama degvielas piegāde gan tautsaimniecībai, gan bruņotajiem spēkiem un treškārt - mēs beigsim maksāt naudu par to, kā nav,” uzskaitīja Pabriks.

Aizsardzības ministrs atgādināja arī to, kādā situācijā Latvijas valsts bija 1939. gada septembrī, kad sākās otrais pasaules karš – “Baltijas jūra bija bloķēta, nenotika tirdzniecība, nenotika preču pārvirzīšana no vienas valsts uz otru un mums līdz šim degvielas rezerves bijušas uzglabātas tikai uz papīra”.

Pabriks arī sacīja, ka  Ministru kabinetā ir pieņemts lēmums, ka katrai no valsts ministrijām un institūcijām ir jāiesniedz saraksts ar precēm, kas viņuprāt krīžu gadījumā valstij būtu jāuzglabā un jāiepērk. “Mums šis saraksts ir un mēs mēģināsim rūpēties par to, lai valstij būtu līdzekļi par ko to visu sagādāt dažāda veida krīzēm”.