Atpūtas klubā 9.VILNIS gaidāma latviska nedēļas nogale!
Muzikālā apvienība #ImantaDimanta.
Kultūra
2015. gada 7. oktobris, 12:45

Atpūtas klubā 9.VILNIS gaidāma latviska nedēļas nogale!

Jauns.lv

Jau vairākas nedēļas Vecrīgā, Kungu ielā 8 savus apmeklētājus gaida muzikāli izklaidējošs atpūtas klubs 9.VILNIS, kas katru nedēļas nogali dod iespēju atpūsties pie dzīvās mūzikas un izbaudīt dažādus tematiskos vakarus.

Līdz šim atpūtas klubā 9. VILNIS jau koncertus sniegušas gan tādas leģendāras grupas kā Credo un Linga, gan jaunie un talantīgie Rock’n’Berries, gan īsta medus maize džeza mīļotājiem – Jolanta Gulbe-Paškeviča ar savu sastāvu. Katrs vakars bijis unikāls un neatkārtojams, un kluba vadība to tā iecerējusi arī turpināt, ik nedēļas nogali piedāvājot dzīvās mūzikas koncertus dažādām gaumēm. Piektdien, 9. oktobrī, 9. VILNĪ gaidāms latvisks vakars ar muzikālās apvienības #ImantaDimanta uzstāšanos. Tās sastāvā ir divas jaunas un talantīgas meitenes – Katrīna Dimanta, kas plašāk zināma arī uzstājoties dažādos citos sastāvos, tai skaitā, pārstāvot Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā kopā ar apvienību Aarzemnieki. Savukārt Imanta Nīgale, dizmusi un lielāko dzīves daļu aizvadījusi ASV, jau vairākus gadus dzīvo Latvijā un aizraujas ar muzicēšanu. “Tas, ka esam spēlējušas vairākos citos sastāvos mums ir devis iespēju iepazīt un attīstīt daudz un dažādus mūzikas žanrus, saprast dažādo grupu dinamiku. Mēs esam par to, ka, kopā muzicējot, ir jābūt dzīves priekam – mēs to baudām un vēlamies, lai tie, kuri klausās, izjūt to pašu prieku, kuru mēs gūstam no spēlēšanas,” stāsta muzikālās apvienības meitenes. Abas pavisam nesen atgriezušās no ASV, kur vasaru pavadījušas latviešu centros, mācot gan folkloru Gaŗezerā sabraukušajiem ārzemju latviešu skolēniem, gan piedaloties San Jose dziesmu svētkos, kas ir lielākie Dziesmu un deju svētki ārpus Latvijas robežām. Pēc svētku noslēguma koncerta meitenes saņēmumušas arī jaunus piedāvājumus atgriezties Amerikā, lai sniegtu jaunus koncertus.  

Ārzemju latvieši un vietējie amerikāņi, kā norāda meitenes, baudīja latviešu skaņu un slavēja vareno latviešu dziesmu spēku. Par šo dziesmu spēku ikviens varēs pārliecināties arī piektdien, 9. oktobrī, plkst. 22:00, jo tieši tad uz 9. VILNIS skatuves kāps #ImantaDimanta, lai priecētu ar koncerta programmu, kas būs gan latviska, gan sniegs interpertāciju par citu tautu mūziku un ne tikai.

Savukārt jau sestdien, 10. oktobrī, plkst. 22:00 koncertu sniegs leģendārais mākslinieks Igo, kas izpildīs gan jau visiem zināmās dziesmas no grupu Līvi un Remix repertuāra, gan savu pēdējo gadu veikumu, tādēļ programma gaidāma plaša, izdziedot skaņdarbus, kas ietver dažādus laikus un sajūtas.

Ieeja abos pasākumos bez maksas!

Darba laiks: Katru nedēļu piektdienās un sestdienās

Ieeja: 25+

Plašāka informācija: facebook/9.vilnis

Regīna Zommere / Publicitātes foto