foto: Liene Ratniece
FOTO. Krāšņais rožu ziedēšanas laiks Tukumā ir sācies!
Novadu ziņas
2020. gada 15. jūlijs, 16:10

FOTO. Krāšņais rožu ziedēšanas laiks Tukumā ir sācies!

Jauns.lv

Lai arī Tradicionālie “Rožu svētki” Tukumā tiks svinēti 2021. gadā, šo svētdien, 19. jūlijā rožu dārzā “Rozītes” notiks mazie “Rožu svētki”, informē Tukuma tūrisma informācijas centra pārstāve Liene Ratniece.

Rožu ziedēšana Tukumā

gallery icon
39

Tukums rožu pilsētas slavu bija iemantojis jau sen. Proti, Tukumā pirms 70-80 gadiem darbojušās vairākas dārzniecības. Pēc II Pasaules kara uz to bāzes izveidota Tukuma paraugdārzniecība, kuras prasme un meistarība ne tikai rožu, bet arī citu ziedu audzēšanā un jaunu ziedu šķirņu selekcionēšanā bijusi tālu pazīstama. Rozes toreiz ziedējušas krāšņi pašā pilsētas centrā. Šai laikā vai katrā trešajā tukumnieka mājā audzēja rožu stādus. No šī mazā biznesa izauguši pat privātmāju mikrorajoni.

Rožu dārzā “Rozītes” skaistākais gada laiks pilnziedā

gallery icon
43

Šodien rožu pilsētas slavu Tukums iemanto ar te svinētajiem Rožu svētkiem, kuros tiek veidots pasaulē lielākais dzīvo rožu vainags. Pilsētas apstādījumos ir izveidotas vairāk nekā 10 dažādas rožu dobes. Dažas no tām dāvājuši pilsētnieki, dažas - Tukuma uzņēmumi. Tukuma pievārtē - Sēmes pagastā atrodas gan lielākā rožaudzētava - "Ar B Agro", gan viens no lielākajiem rožu kolekcijas dārziem - "Rozītes".

Tēmas