foto: LETA
Glābēji meklē jūrā Engures novadā pazudušu cilvēku
Ilustratīvs attēls.
112
2020. gada 6. jūlijs, 09:32

Glābēji meklē jūrā Engures novadā pazudušu cilvēku

Jauns.lv / LETA

Glābēji meklē jūrā Engures novadā pazudušu cilvēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdien plkst.18.59 dienestam tika ziņots, ka Engures novadā jūrā apgāzies peldlīdzeklis ar diviem cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, glābēji aptuveni 500 metrus no krasta pamanījuši kanoe līdzīgu laivu. 

No Valsts policijas saņemta informācija, ka viens cilvēks bija izpeldējis krastā paša spēkiem pirms VUGD ierašanās un nodots mediķiem. Nekavējoties sākta otra cilvēka meklēšana, piesaistot arī Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta kuģi K07 "Ausma" un Gaisa spēku helikopteri "Mi-17".

Līdz ar diennakts tumšā laika iestāšanos plkst.22.51 VUGD darbu notikuma vietā pārtrauca, bet šodien meklēšanas darbi turpināsies.

Dodoties jūrā ar peldlīdzekli, cilvēki nebija uzvilkuši glābšanas vestes. VUGD aicina ievērot piesardzību atpūtā uz ūdens. Papildu drošībai - nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, glābēji aicina izmantot glābšanas vestes.

Jūras spēku pārstāve Līva Veita skaidroja, ka Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs informāciju no VUGD par nelaimi Apšuciemā saņēma plkst.19.08. Viņā norādīja, ka gaisa spēku helikopters "Mi-17", pārmeklējot rajonu, pārtrauca meklēšanu plkst.22.30, savukārt krasta apsardzes kuģis "Ausma" turpināja meklēšanas darbus līdz pusnaktij, kad tos nācās pārtraukt slikto laika apstākļu dēļ.

Veita uzsvēra, ka šodien krasta apsardzes kuģis"Ausma" turpinās veikt cilvēka meklēšanu.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

Tēmas