foto: LETA
Sestdien Rīgā un Olainē bez maksas varēs nodot riepas
Sabiedrība
2020. gada 2. jūlijs, 23:28

Sestdien Rīgā un Olainē bez maksas varēs nodot riepas

Jauns.lv / LETA

Sestdien, 4.jūlijā, noslēdzoties ikgadējai vides akcijai "Dod riepām otru dzīvi", Rīgā un Olainē būs iespējams bez maksas nodot riepas, aģentūru LETA informēja enerģētikas uzņēmuma "AJ Power" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka pēc ekspertu aplēsēm Latvijā šobrīd ir uzkrāti vairāk nekā 100 000 tonnu nolietotu auto riepu, un to skaits turpina augt. Aizvadītā gada laikā notikuši vairāki bīstami ugunsgrēki, kuri izcēlušies neatļautās riepu uzglabāšanas vietās, radot būtisku kaitējumu videi un apdraudot cilvēku dzīvības.

Lai mazinātu nolietoto riepu uzkrāto apjomu un veicinātu videi draudzīgu to pārstrādi, "AJ Power Recycling" jau trešo gadu organizē vides akciju "Dod riepām otru dzīvi", kuras laikā sabiedrība tiek informēta par nolietoto riepu kaitīgumu, iespējām tās nodot pārstrādei un atkārtotai izmantošanai. Šo akciju laikā ik gadu tiek savākti vairāki simti tonnu nolietotu auto riepu. Šogad akcijai pievienojušies arī "Scania Latvia" un "Schwenk Latvija", un tās ietvaros iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot četras nolietotās vieglo auto riepas no vienas mājsaimniecības vai automašīnas:

Riepas būs iespējams nodot 4.jūlijā no plkst.9 līdz 13, Rīgā, "R Recycling", Atlasa ielā 4, bet no plkst.15 līdz 19 Olainē, Zemgales ielā 36.

Tie iedzīvotāji, kas vēlēsies nodot vairāk par četrām riepām, to varēs izdarīt par papildu samaksu, atbilstoši šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma cenrādim.

Šogad, akcijas trīs nedēļas nogalēs - 13.jūnijā, 20.jūnijā un 27.jūnijā - Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā un Tukumā tika savāktas gandrīz 6548 riepas jeb 59,3 tonnas nolietoto riepu.