foto: unsplash.com
Drīzumā atjaunos aviosatiksmi starp Latviju un Lielbritāniju
Sabiedrība
2020. gada 26. jūnijs, 19:20

Drīzumā atjaunos aviosatiksmi starp Latviju un Lielbritāniju

Jauns.lv / LETA

Jau tuvākā laikā tiks atjaunota regulārā pasažieru aviosatiksme starp Latviju un Lielbritāniju, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, piektdien pēcpusdienā mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jaunākie SPKC dati liecina, ka jau tuvākā laikā tiks atjaunota regulārā pasažieru aviosatiksme starp Latviju un Lielbritāniju. Interesentus aicinu sekot aviokompāniju informācijai," raksta satiksmes ministrs.

Kā ziņots, atbilstoši SPKC piektdien publiskotajiem jaunākajiem datiem Lielbritānija joprojām ir viena no tām kopumā sešām Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, no kurām atgriežoties Latvijā jāievēro divu nedēļu pašizolācija. Pārējās piecas valstis ir Zviedrija, Portugāle, Rumānija, Bulgārija un Luksemburga.

Tiem, kuri jau ir pasūtījuši biļetes braucienam uz kādu no minētajām valstīm, atgriežoties Latvijā, nāksies ievērot pašizolāciju. Šāda prasība arī attiecas uz tranzītā ceļojošajiem, proti, ja ceļotājs caurbrauks šīs valstis vai būs uzturējies to lidostās pārsēšanās nolūkos.

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 15. Rēķinot gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem, ir iespējams objektīvi salīdzināt dažādu valstu rādītājus, neskatoties uz atšķirībām iedzīvotāju kopskaitā.

Atbilstoši jaunākajiem datiem Lielbritānijai 26.jūnijā šis rādītājs ir 24,4, kas ir mazāks nekā nedēļu iepriekš. Ņemot vērā aktuālo radītāju, SPKC rekomendē izvērtēt brauciena nepieciešamību uz Lielbritāniju un uzsver, ka pašizolācija ir obligāta 14 dienas pēc atgriešanās vai valsts šķērsošanas tranzīta nolūkā.