foto: Evija Trifanova/LETA
Rīgā no degošas dārza mājiņas izglābj cilvēku; glābēji Tērvetes novadā meklē noslīkušu cilvēku
Ugunsdzēsēji lokalizē ugunsgrēku.
112
2020. gada 23. jūnijs, 10:51

Rīgā no degošas dārza mājiņas izglābj cilvēku; glābēji Tērvetes novadā meklē noslīkušu cilvēku

Jauns.lv / LETA

No degošas neapsaimniekotas dārza mājiņas Rīgā izglābts cilvēks Rīga, 23.jūn., LETA. Pirmdien vakarā no degošas neapsaimniekotas dārza mājiņas Rīgā izglābts cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Izsaukums uz ugunsgrēku saņemts plkst.19.37. Notikuma vietā konstatēts, ka neapsaimniekotā dārza mājiņā deg sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. Mājiņā bijis arī cilvēks, kuru ugunsdzēsēji izglābuši no liesmām. Ņemot vērā, ka cilvēks ugunsnelaimē bija cietis, viņš nodots mediķu aprūpē.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 11 ugunsgrēki. Vairums jeb deviņi ugunsgrēki notikuši novados, bet pa vienai ugunsnelaimei notikusi Rīgā un vēl kādā no lielākajām pilsētām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābējiem pirmdien nav izdevies atrast ezerā Tērvetes novadā, iespējams, noslīkušu cilvēku. Šodien meklēšanas darbi turpināsies, informēja VUGD.

Vakar plkst.17.28 VUGD saņēma informāciju, ka Tērvetes novadā ezerā slīkst cilvēks. Ar laivas palīdzību pārmeklējot norādīto vietu, cilvēks netika atrasts. Iespējamā slīkšanas vieta pārmeklēta arī iesaistot VUGD Jelgavas daļas ūdenslīdējus. Taču arī tas nedeva rezultātus. 

Iestājoties tumsai vakarā meklēšanas darbi tika pārtraukti. Otrdien kopā ar Valsts policijas darbiniekiem VUGD turpinās pazudušā cilvēka meklēšanu.

Pagājušajā diennaktī VUGD arī 19 reizes sniedzis dažāda veida palīdzību, tostarp, kādam cilvēkam Rīgā no sapampuša pirksta palīdzēts noņemt gredzenu.