foto: ekrānuzņēmums no video
Ja pieņems lēmumu par minimālo skolēnu skaitu vidusskolā, var tikt slēgtas 127 skolas
Viedokļi
2020. gada 19. jūnijs, 19:00

Ja pieņems lēmumu par minimālo skolēnu skaitu vidusskolā, var tikt slēgtas 127 skolas

Jauns.lv

“Tuvāko gadu laikā gaidāma vairāku skolu slēgšana, īpaši, kad būs spēkā normas par minimālo skolēnu skaitu vidusskolas posmā. Ministrija arī savos dokumentu projektos norāda, ka reorganizācija vai slēgšana varētu skart 127 izglītības iestādes, ja tiek pieņemti šie grozījumi. Skarbie un sāpīgie lēmumi mūs vēl tikai gaida,” nākotni skolu slēgšanu ziņā RīgaTV 24 raidījumā “Uz līnijas” iezīmē Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vanaga atzīmēja, ka arī tās 11 skolas, kuras jau ir zināms, ka slēgs, nav maz, jo skolu loma nav tikai izglītības iestāde pašvaldībās, tāpēc tie ir smagi lēmumi. Skolu slēgšana veicina arī iedzīvotāju aizplūšanu.

“Mēs, kā arodbiedrība, esam norādījuši, ka vidusskolas posmā šo lēmumu atbalstam, bet par zemākajām klasēm esam vienmēr norādījuši – mazās klases nepieciešamas maksimāli tuvu dzīves vietai, bet lēmumi par 7. – 9. klasēm ir katras pašvaldības individuāls lēmums,” skaidroja arodbiedrības vadītāja.

Vanaga uzskata, ka šie lēmumi nedrīkst tikt pieņemti tikai uz sausiem aprēķiniem, balstoties uz finanšu rādītājiem. Ir jānodrošina gan pakalpojuma pieejamība, bērnu drošību un jāizvērtē arī sociāli ekonomiskā situācija.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā video materiālā.