foto: Evija Trifanova/LETA
Beidzot diena bez nokrišņiem: sinoptiķi brīdina, ka saules starojums ir kaitīgākais pēdējo divu gadu laikā
Laikā no plkst.11 līdz 16 jāizvairās no ilgstošas atrašanās saulē bez aizsargkrēma.
Sabiedrība
2020. gada 13. jūnijs, 08:51

Beidzot diena bez nokrišņiem: sinoptiķi brīdina, ka saules starojums ir kaitīgākais pēdējo divu gadu laikā

Jauns.lv / LETA

Sestdienas rītā debesis virs Latvijas ir skaidras, vien Sēlijā un Latgales dienvidu pusē - apmākušās, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, tas pamazām pieņemas spēkā.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija no +10 grādiem dažviet Vidzemē līdz +17 grādiem Kurzemes dienvidrietumos. Deviņos rītā gaidāmi +15..+20 grādi.

Rīgā skaidrs rīts, ziemeļaustrumu vējš pieci metri sekundē, gaisa temperatūra rīta agrumā +15 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,9 grādiem Zosēnos līdz +25,5 grādiem Bauskā un Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.jūnijā bija +36 grādi Ukrainā un +40 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -4 grādi Alpu kalnos.

Sestdien Latvijā gaidāms sauss, vējains un pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Saules ultravioletais starojums būs liels - iespējams, dienas vidū tas sasniegs augstāko līmeni pēdējos divos gados, - tādēļ laikā no plkst.11 līdz 16 jāizvairās no ilgstošas atrašanās saulē bez aizsargkrēma.

Cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, neievērojot piesardzību, dienas vidū saulē var apdegt 10-15 minūtēs. Vēlams valkāt galvassegu, saulesbrilles un aizsargājošu gaišas krāsas apģērbu.

Augsta ultravioletā radiācija gaidāma arī visās turpmākajās saulainajās dienās tuvākā pusotra mēneša laikā.

Ziemeļaustrumu vējš sestdien brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē. Maksimālā temperatūra gaidāma no +18 grādiem Kurzemes ziemeļaustrumu piekrastē līdz +25 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Rīgā visu dienu spīdēs saule, ziemeļaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12 metrus sekundē un gaiss iesils līdz +22..+23 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens 764-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.