foto: LETA
Atjauno atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā visām pasažieru kategorijām
Sabiedrība
2020. gada 11. jūnijs, 19:18

Atjauno atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā visām pasažieru kategorijām

Jauns.lv

Ceturtdien, 11. jūnijā, Rīgas domes pagaidu administrācija nolēma, ka ar pirmdienu, 15. jūniju, pilnībā tiek atjaunoti braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā visām pasažieru kategorijām, tostarp pensionāriem, skolēniem u.c. tādā pašā veidā un apjomā, kā tas ir bijis līdz ārkārtējai situācijai valstī. Braukšanas maksas atvieglojumus atjauno, konsultējoties ar epidemiologiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izņēmums būs šā gada 23. un 24. jūnijs, kad Rīgas sabiedriskais transports nebūs pieejams bez maksas visiem pasažieriem, kā tas bijis iepriekšējos gados. Tomēr šajos datumos būs izmantojami iepriekš minētie atvieglojumi pasažieru kategorijām, kurām tādi pienākas brīvdienās. Šāds lēmums pieņemts epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ.

Sabiedriskajā transportā un pieturvietās sejas maskas lieto negribīgi

Jauns.lv novēroja, ka pirmajā dienā pēc obligātās seju maksu lietošanas noteikšanas sabiedriskajā transportā Rīgas pasažieri, tās lietoja visai negribīgi. Atkarībā ...

gallery icon
102

Pašvaldība atgādina, lai arī atlaides atjaunotas, jāatceras, ka tieši sabiedriskais transports ir vieta, kur ir viens no lielākajiem inficēšanās riskiem, tādēļ rūpīgi jāizvērtē tā izmantošanas nepieciešamība. Tostarp paliek spēkā prasība par obligātu sejas aizsegu lietošanu!

Jau ziņots, ka Rīgas domes pagaidu administrācija 27. martā veica izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, kas uz laiku atcēla lielāko daļu no atlaidēm pilsētas sabiedriskajā transportā, tādējādi mazinot pasažieru plūsmu un ierobežojot vīrusa "Covid-19" tālāko izplatību.