foto: PantherMedia / Viktor Cap
No noziedzīgi iegūto līdzekļu konfiskācijas iegūts pietiekami daudz naudas, lai no septembra celtu pedagogu algas
Sabiedrība
2020. gada 4. jūnijs, 21:12

No noziedzīgi iegūto līdzekļu konfiskācijas iegūts pietiekami daudz naudas, lai no septembra celtu pedagogu algas

Jauns.lv / LETA

No noziedzīgi iegūto līdzekļu konfiskācijas ir iegūts pietiekami daudz naudas, lai no septembra celtu pedagogu algas, izriet no Finanšu ministrijas pārstāves Jolantas Plūmes sacītā šovakar Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien izskata priekšlikumus jaunajam Covid-19 izplatības radītā valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas likumam.

Minētajam likumam finanšu ministrs bija iesniedzis priekšlikumu, kas paredz papildināt likumprojektu ar normu, kas ļauj finanšu ministram, informējot par to Saeimu, palielināt apropriāciju budžeta resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" no 2020.gada faktiskiem ieņēmumiem no noziedzīgi iegūto līdzekļu konfiskācijas, kas pārsniedz likumā "Par valsts budžetu 2020.gadam" plānoto apmēru, pedagogu darba samaksas palielinājumam 2020.gadā, ja ir pieņemts attiecīgs Ministru kabineta lēmums.

"Redzam, ka ir pārpildījusies šī pozīcija. Valsts budžeta likumā paredzēts, ka, ja šī pozīcija pārpildīsies, tad nauda pārdalāma pedagogu algām," teica Plūme.

Plūme skaidroja, ka, ņemot vērā Covid-19 krīzes radītos apstākļus, Eiropas Komisija ir mainījusi kārtību, kādā veidā valstis var grozīt valsts budžeta pozīcijas. Viņa tāpat pavēstīja, ka budžeta programma, kas saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskāciju, esot pārpildīta, kas ļauj izpildīt iepriekš tiesību aktos noteikto par līdzekļu pārdali pedagogu algām.

Deputātiem gan radās jautājumi, kāpēc Covid-19 likumā būtu jāregulē jautājumi, kas tieši neskar pandēmiju un tās radīto krīzi. Plūme skaidroja, - ja nebūtu Covid-19 krīzes un tās radīto īpašo apstākļu, jautājums par līdzekļu pārcelšanu pedagogu algām būtu jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju, tomēr patlaban kārtība ir mainīta.