Sabiedrība
2020. gada 25. maijs, 21:10

"Tur nav nekāda kopējā servera, kas glabās visus jūsu datus." Šonedēļ varēs lejupielādēt izsekošanas lietotni “Apturi Covid”

Jauns.lv

Latvija būs viena no pirmajām valstīm pasaulē, kas praksē ieviesīs "Apple" un "Google" atbalstīto Covid-19 izsekošanas lietotni “Apturi Covid”. Iecerēts, ka to varēs lejupielādēt tuvāko dienu laikā. Darbojoties ar "bluetooth" tehnoloģiju, mobilais telefons vāks datus par satiktajiem cilvēkiem, lai nepieciešamības gadījumā ar lietotāja atļauju informāciju nodotu Slimību profilakses un kontroles centram, ziņo TV3 ziņas.

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis TV3 ziņām norādījis, ka lietotne uzkrās informāciju par citiem cilvēkiem, kuri būs bijuši tuvāk par 2 - 4 metriem vismaz 15 minūtes. Ja lietotājs saslims ar Covid-19, tad viņam būs lietotnē jāievada speciāls kods. Dati lietotnē saglabāsies 14 dienas, tad automātiski tiks dzēsti.

"Tur nav nekāda kopējā servera, kas glabās visus jūsu datus. Tie paliks tikai pie jums. Tikai ar jūsu atļauju Slimību profilakses un kontroles centrs varēs uzzināt, ka esat kontaktpersona Covid-19 slimniekam," norāda Pūķis. 

Vairāk skatieties TV3 sižetā (pievienots augstāk).