foto: unsplash.com
Rosina apsūdzēt deviņas personas par Jelgavā atklātu nelegālo cigarešu ražotni
Novadu ziņas
2020. gada 25. maijs, 18:10

Rosina apsūdzēt deviņas personas par Jelgavā atklātu nelegālo cigarešu ražotni

Jauns.lv / LETA

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūrai uzrādīt apsūdzību deviņām personām par Jelgavā iepriekš atklātu nelegālo cigarešu ražotni, informēja VP.

Policija nodevusi prokuratūrai kriminālprocesu par 2018.gada novembrī atklātu nelegālo cigarešu ražotni Jelgavā, kur valstij nodarītais kaitējums mērāms 256 179 eiro apmērā. Kopumā kriminālprocesā par aizdomās turētajām atzītas deviņas fiziskas personas un viena juridiska persona.

2018.gada 29.novembrī Jelgavā, kādā speciāli aprīkotā ražotnē sankcionētas kratīšanas laikā likumsargi konstatēja nelegālo cigarešu ražošanu lielos apjomos. 

Kopumā tika atrasti un atsavināti aptuveni 1 150 000 nelegālo cigarešu bez nosaukuma, 1,9 tonnas tabakas, cigarešu izgatavošanai paredzētie papīri un filtri, kādas pazīstamas cigarešu markas paciņas un bloki. Tāpat tur atradās modernas cigarešu izgatavošanas un pakošanas iekārtas.

Cigaretes bija paredzētas tirgošanai ne tikai bez paciņām un nosaukuma, bet arī veikti sagatavošanās pasākumi, lai saražotās cigaretes iepakotu kādas atpazīstamas markas paciņās un blokos.

Starp aizdomās turētajiem trīs nav Latvijas valsts piederīgie.

Par minēto noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.