foto: LETA
Visi NMPD darbinieki saņems Covid-19 apdrošināšanu
Covid-19 apdrošināšana kalpos kā atbalsta instruments vairāk nekā 3000 NMPD darbiniekiem ar mērķi nodrošināt papildu drošību un aizsardzību aktīvajā vīrusa izplatības laikā./Ilustratīvs attēls.
2020. gada 19. maijs, 13:40

Visi NMPD darbinieki saņems Covid-19 apdrošināšanu

Jauns.lv

Lai atbalstītu tos, kuri ik dienu riskē ar savu veselību, glābjot citus, apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) dāvinās Covid-19 apdrošināšanu visiem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem, kuri gan ikdienā, gan krīzes situācijā ir gatavi strādāt paaugstināta riska apstākļos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Covid-19 apdrošināšana kalpos kā atbalsta instruments vairāk nekā 3000 NMPD darbiniekiem ar mērķi nodrošināt papildu drošību un aizsardzību aktīvajā vīrusa izplatības laikā.

“Tāpat kā pārējā sabiedrība, arī mēs, BALTA, esam neizsakāmi pateicīgi par visu, ko NMPD dara sabiedrības labā, esot “pirmajā frontē” saskarē ar Covid-19 pacientiem. Mediķu saslimšanas gadījumu dramatiskā statistika pasaulē liek vēl skaudrāk apzināties to, ka šie cilvēki nemitīgi citu labā riskē ar savu veselību un dzīvību.

Uzskatām par savu pienākumu atbalstīt tos, kuri ik dienu atbalsta mūs, un labākais veids, kā mēs varam paust pateicību, ir darot to, ko protam vislabāk – apdrošinot. Ceram, ka mediķiem un pārējam NMPD personālam tas būs vēl viens spēcīgs apliecinājums tam, cik ļoti novērtējam viņu darbu,” uzsver Īans Kenedijs (Iain Kennedy), BALTA valdes priekšsēdētājs.

NMPD strādā vairāk nekā 3000 darbinieku, lielākā daļa ir mediķi un operatīvā transporta vadītāji, kuru ikdienas darbs ir tieši saistīts ar palīdzības sniegšanu dzīvībai kritiskās situācijās.

Vienlaikus NMPD šobrīd veic arī svarīgus uzdevumus Covid-19 slimības ierobežošanai mūsu valstī – gan analīžu paraugu paņemšanu mobilajā punktā, lidostā, patversmēs un sociālās aprūpes iestādēs, gan sniedz palīdzību un nogādā slimnīcās Covid-19 inficētus pacientus, kad stāvoklis ir kritisks un saslimšanas simptomi – smagi. 

NMPD direktore Liene Cipule uzsver: “Lai mēs varētu sniegt palīdzību visiem, kuriem tas nepieciešams, ļoti svarīgi ir, lai paši mediķi nesaslimtu. Tieši tāpēc, sākoties Covid-19 izplatībai pasaulē, jau no pirmajām dienām pastiprināti rūpējamies par savu darbinieku aizsardzību. Lai mazinātu risku inficēties, mūsu brigādes Covid-19 apstākļos strādā pēc speciāla algoritma un individuālos aizsardzības līdzekļus lieto katrā izsaukumā.

Ar šādu rīcību esam novērsuši mediķu masveida inficēšanos, ko piedzīvoja citas valstis. Lai arī esam samazinājuši riskus mūsu darbiniekiem inficēties darbā izsaukumu laikā, tomēr līdzīgi kā jebkurš no mums, arī mediķi var inficēties sadzīvē, apmeklējot veikalu, braucot ar sabiedrisko transportu vai savā ģimenē, tāpēc šis BALTA atbalsts sniegs mūsu kolēģiem papildu drošības sajūtu.”

BALTA uzsākusi piedāvāt Covid-19 apdrošināšanas pakalpojumu juridiskajiem klientiem, un NMPD darbinieki ir vieni no pirmajiem Latvijā, kas ir apdrošināti pret šo risku. Covid-19 apdrošināšana turpmākos sešus mēnešus NMPD darbiniekiem sniegs finansiālu atbalstu smagas saslimšanas gadījumos, kad ārstēšana nepieciešama slimnīcā, tostarp nepieciešama arī intensīvā terapija.

“Neilgā laikā vīrusa infekcija Covid-19 ir pilnībā mainījusi mūsu dzīvi, radot virkni izaicinājumu ikvienam – drošība un stabilitāte ir kļuvusi par galveno sabiedrības prioritāti. Arī uzņēmumi ir lielu izaicinājumu priekšā – gan ekonomisku, gan cilvēcīgu.

Līdz ar pakāpenisku valstiski noteiktu ierobežojumu atcelšanu atbildība par darba vides epidemioloģisko un sociālo drošību vairāk gulsies uz darba devēju pleciem.

Atbalsts darbiniekiem vēl nekad nav bijis tiks nozīmīgs kā šobrīd,” skaidro Ī. Kenedijs, norādot, ka, lai gan apdrošināšana nepasargā no saslimšanas, tas ir veids, kā darba devēji var būt kopā ar saviem darbiniekiem, izrādot rūpes un sniedzot papildu aizsardzību šajā visiem sarežģītajā laikā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

BALTA valdes priekšsēdētājs norāda, ka apdrošinātāju mērķis ir nemainīgs – primāri rūpēties par cilvēku drošību, un Covid-19 apdrošināšana ir nākamais solis, ko apdrošinātājs sper šajā situācijā, lai sniegtu papildu aizsardzību uzņēmumu darbiniekiem.

“Šajā laikā parūpēties par finansiālu aizsardzību NMPD kolektīvam, kuri ir visaugstākajā saslimšanas riska grupā, ikdienā gādājot par līdzcilvēku drošību, mums ir liels pagodinājums,” norāda Ī.Kenedijs.