foto: Juris Rozenbergs
NA: policija jau iepriekš bija prognozējusi pat lielāku apmeklētāju skaitu pie Uzvaras pieminekļa
09.05.2020.
Sabiedrība
2020. gada 14. maijs, 11:58

NA: policija jau iepriekš bija prognozējusi pat lielāku apmeklētāju skaitu pie Uzvaras pieminekļa

Jauns.lv

Laikā, kad valstī atcelti masu pasākumi, lai vienuviet nepulcētos vairāk par 25 cilvēkiem, 9. maijā Rīgā pieminekli PSRS armijai apmeklējuši ap 20 000 cilvēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK" norāda, ka 13. maija Saeimas komisijas sēdē atklājies, ka policijas vadība jau iepriekš prognozējusi šādu un pat lielāku potenciālo apmeklētāju skaitu, bet vienalga pieņēmusi lēmumu Covid-19 pandēmijas laikā atļaut pasākumu ar vairāku desmitu tūkstošu cilvēku dalību.

Nacionālā apvienība Valsts policijas vadības rīcību uzskata par bezatbildīgu, norādot, ka tā vienā dienā var sagraut Latvijas mediķu un atbildīgo dienestu līdz šim grūtā cīņā panāktos rezultātus.

Jau tagad esot  skaidrs, ka ir iedragāta cilvēku ticība valsts varai. To cilvēku, no kuriem valsts prasa, lai viņi paliek mājās. 

Uzvaras parkā netrūkst "Uzvaras dienas" svinētāju arī pandēmijas laikā (2020.gads)

Citus gadus plaši apmeklētās "Uzvaras dienas" svinības Uzvaras parkā Rīgā šogad nenotiek, ņemot vērā Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, tomēr tas ...

gallery icon
51

Līdz šim Latvijas cilvēki bijuši disciplinēti un likumpaklausīgi, taču redzot, kas notika 9. maijā, ne viens vien uzdod jautājumu - kāpēc man ir jāciešas ar noteikumu ievērošanu, ja citiem ir ļauts?

"Pieņemot lēmumu atļaut de facto masu pasākumu pandēmijas laikā, Valsts policijas vadība acīmredzot uzskatīja, ka atsevišķu grupu tiesības godināt PSRS armiju stāv pāri pārējās Latvijas sabiedrības tiesībām uz veselību. Mēs nosodām šādu pieeju," norāda Nacionālā apvienība.