foto: Dana Šilberga
Ventspilī uzdarbojas zagļi ar nežēlīgiem nodomiem: suņu saimniekiem jāsargā savi mīluļi
Šādu mantiņu savā sētā atrada ventspilniece Dana Šilberga. Visticamāk, mērķis bijis izsist no ierindas suni.
112
2020. gada 11. maijs, 06:10

Ventspilī uzdarbojas zagļi ar nežēlīgiem nodomiem: suņu saimniekiem jāsargā savi mīluļi

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Kārtīgs sargsuns ir viens no labākajiem aizsardzības veidiem pret sveša īpašuma kārotājiem. Pazīmes liecina, ka ārkārtējās situācijas apstākļos zādzību skaitam ir tendence palielināties un zagļi gatavi likt lietā arī visai agresīvus līdzekļus.

Ventspilniece Dana Šilberga "Kas Jauns Avīzei" stāsta, ka, uzkopjot savas privātmājas teritoriju, sētā atradusi aptuveni puslitra burkas lieluma koka klucīti, kurā sasists daudz mazu nagliņu.

Šilbergai ir divi suņi – mazais čivava un desmit mēnešus vecs Vidusāzijas aitu suns, kuram kā jau kucēnam patīk visu grauzt, bet, par laimi, šo rotaļlietu tas nebija atradis. Iespējams, mērķis bijis, lai suns, to graužot, savainotu muti un tā dēļ uz pāris dienām nonāktu veterinārārsta aprūpē, bet zagļiem būtu brīvas rokas.

Šilberga saka: “Protams, bija arī doma, vai tik mūsu suņi nav nokaitinājuši kādus kaimiņus, taču, izanalizējot visus par un pret, šo variantu atmetām. Mēs savus mīluļus audzinām bez vajadzības neriet, jo pašiem arī tas nepatīk. Kāda kaimiņiene arī teica, ka manījusi mūsu rajonā svešus cilvēkus, kuri pie vairākām mājām gan vārtiņus raustījuši, gan pāri sētai skatījušies. Būsim tagad divkārt uzmanīgi.”

Tas nozīmē, ka privātmāju iedzīvotājiem der rūpīgi pārlūkot savu teritoriju, vai tajā nav iemests kas aizdomīgs.

Tēmas