foto: unsplash.com
Piemaksas par martu var saņemt arī stacionāros strādājošie mediķi, kuri iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā
Sabiedrība
2020. gada 5. maijs, 20:45

Piemaksas par martu var saņemt arī stacionāros strādājošie mediķi, kuri iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā

Jauns.lv / LETA

Stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus sniedzošās ārstniecības iestādēs nodarbinātie, kuriem bijusi tieša saskare ar Covid-19 pacientiem vai kuri ir iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā, par laika periodu no 25. līdz 31.martam saņems piemaksas līdz 30% apmērā, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) rīkojums.

Līdz šim šādas piemaksas saņēma Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Infektoloģijas centrā un Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā strādājošie. Tām kvalificējās arī Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienestā nodarbinātie, kā arī Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra un Covid-19 analīžu nodošanas punktos strādājošie.

Vienlaikus atbalsts pienākas arī Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra ierēdņiem un darbiniekiem.

Ar minēto rīkojumu arī tiek papildināta piemaksas apmēra noteikšanas kārtība, proti, ir noteikts, ka piemaksu pilnā apmērā izmaksā par visu mēnesi, ja darbinieka tiešā saskare ar Covid-19 pacientiem no kopējā darba laika pārsniedz 50%, vienlaicīgi nodrošinot uzskaiti par atbilstošā darba laika ilguma izsekojamību. Tagad minētais nosacījums tiek papildināts, nosakot, ka pārējos gadījumos iestādes vadītājs izmaksā piemaksu proporcionāli ieguldītajam darbam, nepārsniedzot noteikto maksimālo piemaksas apmēru.

Jau ziņots, ka saistībā ar mediķu un dienestu darbu Covid-19 izplatības novēršanā, Veselības ministrija nolēmusi piešķirt piemaksas līdz 50% apmērā no mēneša atalgojuma attiecīgajā mēnesī.