foto: Vida Press
Banka iekasē maksu no alimentu konta: vai tas ir likumīgi?
Sabiedrība
2020. gada 5. maijs, 04:20

Banka iekasē maksu no alimentu konta: vai tas ir likumīgi?

Elmārs Barkāns

"Likums un Taisnība"

"Cik likumīgi ir uzlikt maksu norēķinu kontam, kurā kā atsevišķā kontā krājas maksājumi no Uzturlīdzekļu garantiju fonda manai meitai? "SEB banka" kopš šā gada uzlikusi maksu par konta apkalpošanu visiem norēķinu kontiem 0,70 eiro. Esmu pārsteigta, ka tas ir uzlikts arī ne-algas kontam, kur glabājas meitai valsts maksātie līdzekļi," žurnālam "Likums un Taisnība" vaicā lasītāja Aina. Aina

Atbild Elīna Neimane, "SEB bankas" privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja:

“Jo ciešāka ir klienta sadarbība ar banku, jo labākus nosacījumus varam nodrošināt. "SEB bankas" gadījumā viens no sadarbības apliecināšanas risinājumiem ir klientu komplekti, kuros par fiksētu mēneša maksu var izmantot virkni bankas pakalpojumu izdevīgāk. Tostarp ikmēneša maksa par norēķina konta apkalpošanu netiek piemērota. Tāpat arī konta apkalpošanas ikmēneša maksa netiek piemērota bērniem un jauniešiem līdz 21 gada vecumam. Klienta komplekta lietotāji var atvērt neierobežotu skaitu bezmaksas kontu ērtākai finanšu plānošanai.

Ikmēneša maksa par konta apkalpošanu, ja nav izvēlēts klienta komplekts, tiek piemērota jebkuram kontam neatkarīgi no mērķa, kādam norēķinu kontu izmanto.

Ja klients vēlas veidot uzkrājumus ilgtermiņā, iesakām izvēlēties krājkontu, kas ļauj gan atsevišķi nodalīt līdzekļus no ikdienai paredzētajiem tēriņiem, gan ļauj papildus saņemt procentus par uzkrājumu.”