foto: LETA
LIAA: Biznesa komandējumu skaits pēc krīzes varētu samazināties
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns.
Sabiedrība
2020. gada 17. aprīlis, 09:24

LIAA: Biznesa komandējumu skaits pēc krīzes varētu samazināties

Jauns.lv / LETA

Biznesa komandējumu skaits pēc krīzes varētu samazināties, piektdien intervijā Latvijas Radio prognozēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspara Rožkalns.

Viņš norādīja, ka LIAA šobrīd palīdz koordinēt biznesa komandējumus pamatā tiem uzņēmumiem, kuriem ir noslēgti līgumi ar piegādi un uzstādīšanu, proti, tā pamatā ir metālapstrādes un mašīnbūves nozare, kā arī būvniecības nozare.

Tāpat Rožkalns atzina, ka uzņēmēji ir samērā labi adaptējušies jaunajiem apstākļiem, biznesa tikšanās organizējot tiešsaistes vidē.

Savukārt, runājot par to, kādas izmaiņas jauniegūtā pieredze atstās uz biznesa komandējumiem nākotnē, Rožkalns prognozēja, ka, situācijai atgriežoties ierastajā režīmā, varētu būt "hibrīda variants" un biznesa tikšanās nenotiks tikai tiešsaistes režīmā.

"Ja sākam rēķināt, cik daudz laika ir nepieciešams, lai lidotu uz Ķīnu vai ASV un atpakaļ, lai pielāgotos laika starpībai, kamēr to visu var izdarīt divās vai trijās tiešsaistes tikšanās, tad kaut kāda daļa no biznesa ceļojumiem, droši vien, samazināsies," pauda Rožkalns.

Jau vēstīts, ja uzņēmumiem ir nepieciešams nosūtīt darbinieku vai vairākus uzņēmumā strādājošos komandējumā, LIAA mājaslapā ir jāaizpilda anketa, lai tā var informēt starptautiskos pārvadātājus par uzņēmēju pieprasījumu. Tad pārvadātāji vēršas Satiksmes ministrijā ar lūgumu sniegt atļauju konkrēta reisa izpildīšanai. Pēc atļaujas saņemšanas pārvadātājs sazinās ar uzņēmumiem, kuri pieteikuši komandējumus un piedāvā iegādāties biļetes.