Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas jaunais sekretārs būs Kārlis Krēsliņš
Ņemot vērā, ka Kārlis Krēsliņš iepriekš atbalstīja galaziņojuma apstiprināšanu, var prognozēt, ka viņš varētu arī parakstīt galaziņojumu.
Politika
2015. gada 29. oktobris, 11:42

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas jaunais sekretārs būs Kārlis Krēsliņš

Jauns.lv

Lai nodrošinātu Zolitūdē sabrukušā lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojuma tālāku virzību, par parlamentārās izmeklēšanas komisijas sekretāru šodien tika ievēlēts Saeimas deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK).

Pirms tam komisija no sekretāra amata atcēla Intu Dālderi (V).

Dālderis bija atteicies parakstīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu, tāpēc radās juridiskas problēmas ar tā tālāko virzību.

Ņemot vērā, ka Krēsliņš iepriekš atbalstīja galaziņojuma apstiprināšanu, var prognozēt, ka viņš varētu arī parakstīt galaziņojumu. Tādā gadījumā būtu noņemts šķērslis galaziņojuma iekļaušanai Saeimas darba kārtībā.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija 27.oktobrī apstiprināja galaziņojumu, minot tajā arī politiski un morāli atbildīgās personas.

Kā politiski un morāli atbildīgas personas galaziņojumā minētas toreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), bijušie ekonomikas ministri Artis Kampars (V) un Daniels Pavļuts, bijušie Ekonomikas ministrijas valsts sekretāri Anrijs Matīss (V) un Juris Pūce (LA), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Zolitūdes traģēdija notika 2013.gada 21.novembrī, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, gāja bojā 54 cilvēki. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA