foto: ekrānuzņēmums no video
Daudzdzīvokļu namam Ulbrokā noteikta karantīna
Māja Ulbrokā, kurā noteikta karantīna.
2020. gada 10. aprīlis, 21:30

Daudzdzīvokļu namam Ulbrokā noteikta karantīna

Jauns.lv

Ulbrokā vienā no daudzdzīvokļu namiem noteikta karantīna. Tur ar Covid-19 saslimusi mājā dzīvojošā Latvijas Onkoloģijas centra darbiniece un viņas dzīvesbiedrs. Nama iedzīvotājiem nav ļauts atstāt ēku, un viņu gaitas uzrauga pašvaldības policija, vēsta "Panorāma".

Ulbrokā ap kādu četrstāvu ēku novilkta lenta un pie tās dežurē pašvaldības policija, jo diviem mājas iedzīvotājiem izrādījušās pozitīvas Covid-19 analīzes. Saslimušie nogādāti Latvijas Infektoloģijas centrā, bet pārējiem 48 ēkas iedzīvotājiem līdz 20. aprīlim noteikta karantīna.

Šajā Ulbrokas namā daļa dzīvojamo telpu tiek izīrētas, bet citas piešķirtas personām ar trūcīgā un maznodrošinātā statusu. Lēmums par karantīnu nevis pašizolāciju pieņemts tāpēc,  ka katrā ēkas stāvā dzīvojošajiem ir kopīga virtuve un sanitārais mezgls. Trūcīgajām un maznodrošinātajām personām Stopiņu pašvaldība nodrošina arī pārtikas piegādi.

Namā mītošie par savu veselību nav nobažījušies un jūtoties labi. Analīzes šonedēļ veiktas 25 ēkas iedzīvotājiem, un tās visas bijušas negatīvas.

Ēkas pirmajā stāvā atrodas bāriņtiesa, pašvaldības aģentūra un Latvijas Pasts

Vairāk par situāciju Ulbrokā skatieties Latvijas Televīzijas ziņu raidījuma "Panorāma" sižetā:

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēdējā diennaktī konstatēti 23 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 612 cilvēkiem.

Aizvadītajā diennaktī veikti 1198 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 26 656 analīzes.

Patlaban 35 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 32 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Koronavīrusa skartā Rīga Lieldienu gaidās

gallery icon
64

Kā vēstīts, ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku.

Veselības ministrija uzsver, ka patlaban drošākais veids, kā pasargāt savus tuviniekus, īpaši seniorus, ir ciemiņu neuzņemšana un nedošanās ciemos. Pat, ja tas nozīmē atcelt vismīļākās vecmāmiņas satikšanu, ministrija aicina sargāt sev tuvo cilvēku veselību un šādas tikšanās atcelt.