foto: unsplash.com
“Esmu ilgi jūs meklējis!” rīdzinieks Jānis sociālajos tīklos lūdz sabiedrībai palīdzību, lai sazinātos ar māti, kuru  nav redzējis no 3 gadu vecuma
Jānis norāda, ka vēlas mātei izstāstīt par cilvēkiem no viņas pagātnes un par to, kā šobrīd klājas pašam.
Sabiedrība
2020. gada 31. marts, 16:24

“Esmu ilgi jūs meklējis!” rīdzinieks Jānis sociālajos tīklos lūdz sabiedrībai palīdzību, lai sazinātos ar māti, kuru nav redzējis no 3 gadu vecuma

Jauns.lv

Sociālajos tīklos šonedēļ gana lielu ievērību guvis kāda jauna vīrieša lūgums pēc palīdzības sazināties ar māti, kuru viņš pēdējo reizi redzējis tad, kad bijis trīs gadus vecs. Kā skaidro pats Jānis, arī tik vienkāršu uzdevumu kā vēstules nodošana šobrīd neļauj veikt ar Covid-19 saistītā ārkārtējā situācija valstī, tādēļ atliek cerēt uz “Facebook” spēku”.

“Tā nu ir sanācis, ka es uzrakstīju vēstuli savai mammai, kuru jau ilgi meklēju, bet nepaspēju nodot attiecīgajā iestādē, lai viņa saņemtu viņu! Kamēr valstī ir ārkārtas situācija, es nevarēšu nodot vēstuli, tāpēc ticu “Facebook” spēkam,” portālā raksta Jānis.

Aicina atsaukties tos, kuri varētu pazīt māti

“Varbūt kāds viņu pazīst, varbūt kāds atceras viņu un uztur kontaktus un spēj nodot šo vēstuli, vai man sniegt informāciju! Sveika, Līga! Visticamāk, Jums šī vēstule būs negaidīts pavērsiens, varbūt pozitīvs pārsteigums vai arī nepatīkams, to es nezinu [...]” raksta sievietes dēls, pieminot, ka abi pēdējo reizi redzējušies vien tad, kad viņam bijuši trīs gadi.

“Vēlos uzreiz pateikt, ka šinī vēstulē nebūs nekādu pārmetumu vai negāciju, jo es esmu ilgi Jūs meklējis un man ir prieks, ka beidzot mani pūliņi, Jūs atrast, atmaksājas un es varu Jums uzrakstīt vēstuli,” turpina vīrietis.

Jānis norāda, ka vēlas mātei izstāstīt par cilvēkiem no viņas pagātnes un par to, kā šobrīd klājas pašam.

Jānis vēstulē arī pastāsta par viņa māsu gaitām - ka jaunākā diemžēl zaudējusi cīņā ar vēzi, arī Jāņa tēvs ir miris, bet trim pārējām māsām dzīvē esot diezgan paveicies, jo nonākušas ASV, kur tagad dibinājušas savas ģimenes.

“[...] es ļoti priecātos un novērtētu, ja manā dzīvē parādītos vēl viens tuvs cilvēks. Būšu ļoti pateicīgs, ja Jūs veltītu savu laiku un mēs varētu satikties un parunāties, jo man tas ir nepieciešams,” raksta sievietes dēls.