foto: AFP/Scanpix
Ar Covid-19 saslimušajiem tiks veikts kontroltests
Izārstēties no Covid-19 var dažu dienu laikā, tomēr to vai persona vairs neizdala šo vīrusu var pierādīt tikai ar kontroles testa veikšanu.
Politika
2020. gada 17. marts, 16:21

Ar Covid-19 saslimušajiem tiks veikts kontroltests

Jauns.lv / LETA

Ar koronavīrusa izraistīto slimību Covid-19 saslimušajiem tiks veikts kontroltests, lai pārliecinātos, ka viņi vairs neizdala vīrusu, šodien preses konferencē informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vaicāts, kas noticis ar iepriekš saslimušajiem, Perevoščikovs skaidroja, ka jautājums ir ļoti dinamisks, jo 26 inficētie nākuši klāt jau esošajam inficēto skaitam. Tomēr epidemiologs uzsvēra, ka nevienam nav smaga klīniskā norise.

Vienlaikus viņš skaidroja, ka izārstēties no Covid-19 var dažu dienu laikā, tomēr to vai persona vairs neizdala šo vīrusu var pierādīt tikai ar kontroles testa veikšanu, ko šonedēļ SPKC plāno organizēt.

"Kamēr cilvēks ir slims vai pirmo dienu neizjūt slimības simptomus, nav vērts ņemt kontroles paraugu, jo tests, visticamāk, vēl būs pozitīvs," stāstīja Perevoščikovs, uzsverot, ka, izzūdot simptomiem, pēc trīs dienām jāapsver testa veikšanu. Ārsts norādīja, ka iepriekš saslimušie lielākoties ir izārstēti un jūtas labi, tomēr to vai viņi vēl izdala vīrusu liecinās veiktais kontroltests, ko pacientiem jāorganizē caur ģimenes ārstu, kurš pieteiks kontroltesta veikšanu.

Kā ziņots, šodien centrs saņēmis informāciju par vēl 11 saslimšanas ar Covid-19 gadījumiem Latvijā. Līdz ar to Latvijā kopumā ir 60 apstiprināti saslimstības gadījumi.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.