foto: LETA
PVD koronavīrusa kontekstā vēršas pie pārtikas produktu tirgotājiem
Uzņēmumi aicināti izvērtēt ar nefasētas pārtikas produktu tirdzniecību saistītos riskus, pārliecinoties, vai nefasētās preces ir pietiekami pasargātas no piesārņojuma, kā arī izvērtēt iespējas nodrošināt apmeklētājiem roku dezinfekciju pirms iepirkšanās.
2020. gada 28. februāris, 17:33

PVD koronavīrusa kontekstā vēršas pie pārtikas produktu tirgotājiem

Jauns.lv / LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) jaunā koronavīrusa izplatības kontekstā aicina Latvijas pārtikas tirgotājus pastiprināti tīrīt un dezinficēt iepirkumu ratu un grozu rokturus, informēja PVD.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ņemot vērā jaunā koronavīrusa izplatīšanos Eiropā, PVD ir vērsies pie Latvijas pārtikas tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, aicinot tos pievērst pastiprinātu uzmanību iepirkumu ratu un grozu, kā arī virsmu tīrīšanai un dezinfekcijai," pauda PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Tāpat, pēc viņas teiktā, uzņēmumi aicināti izvērtēt ar nefasētas pārtikas produktu tirdzniecību saistītos riskus, pārliecinoties, vai nefasētās preces ir pietiekami pasargātas no piesārņojuma, kā arī izvērtēt iespējas nodrošināt apmeklētājiem roku dezinfekciju pirms iepirkšanās.

PVD arī aicina uzņēmumus būt atbildīgiem un iesaistīties sabiedrības veselības aizsargāšanā.

Jau ziņots, ka jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada 31.decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", tomēr Igaunijā tā konstatēta Irānas pilsonim, kurš šajā valstī ieceļoja ar autobusu no Rīgas, pirms tam atlidojot no Turcijas.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SKPC) norāda, ka šī vīrusa pazīmes ir, piemēram, drudzis, klepus, apgrūtināta elpošana. Vīrusa profilakses pasākumi ir līdzīgi kā citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Speciālisti iesaka bieži mazgāt rokas, īpaši pēc kontakta ar slimiem cilvēkiem vai viņu apkārtējo vidi, klepojot un šķaudot, izmantot vienreiz lietojamās salvetes un pēc tam nomazgāt rokas.