Sabiedrība
2020. gada 26. februāris, 20:09

Laika vērotājs prognozē, kādi laikapstākļi būs martā

Jauns.lv

"Pēc savas dabas marts vēl nav īsts pavasaris, bet gan priekšpavasaris. Ticējums saka, ja janvārī ir marts, tad martā janvāris," teic laika vērotājs Vilis Bukšs. 

Tāpat arī siltais februāris norāda uz to, ka kalendārā pavasara pirmajā mēnesī vēl būšot gan sniegs, gan sals. Laika vērotājs paredz, ka marts un kopumā pavasaris būs ar mainīgiem laikapstākļiem, salīdzinoši silts un nokrišņiem bagāts.

"Marta pirmajā pusē laikapstākļi būs mainīgi. Mēneša sākumā daudzviet gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi, vējains un temperatūra naktīs tuvu nullei, bet dienās +5, +6 grādi. Nereti lietus, dažviet arī slapjš sniegs. Laikā ap 12. martu kļūs siltāks un mūs var aplaimot īsti pavasarīgas dienas. Saulainas un sausas, kad temperatūra var pakāpties līdz pat +10 un vairāk grādiem. Naktīs iespējams neliels sals līdz -5 grādiem," stāsta Bukšs. 

Savukārt, laikapstākļi marta otrajā pusē būšot nepastāvīgi. Laikā ap 20. martu iespējams neliels aukstuma vilnis, kad temperatūra naktīs vietām var pazemināties līdz -10 grādiem. Dienās nedaudz virs nulles. Šajā laikā brīžiem gaidāms sniegs, slapjš sniegs, arī lietus. Ceļi slideni. Bet pavasaris ir mānīgs un šādām vēsām dienām mēneša beigās sekos pārsvarā saulains un sauss laiks, kad temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +10, +12 grādiem.

Laika vērotājs paredz, ka kopumā marts būs siltāks nekā parasti un nokrišņi tuvu vidējam.