112
2020. gada 20. februāris, 19:22

"Man vienkārši nebija citas izejas, saprotiet" - jēkabpiliete, kura pirmdien uz ielas draudēja aizdedzināties, atklāj rīcības motīvus

Jauns.lv

Sieviete, kura pirmdien Jēkabpilī pie kādas ātro kredītu iestādes draudējusi aizdedzināties, ar savām darbībām gribējusi pārmācīt vietējā lombarda vadītāju, ar kuru viņai dalāms kopīpašums, atklāj LTV raidījums "Panorāma".

Jauns.lv, atsaucoties uz TV3 raidījumu "Degpunktā" jau ziņoja par notikumiem Jēkabpilī, kur pirmdienas rītā kāda sieviete, kura sevi no galvas līdz kājām bija aplējusi ar kādu šķidrumu, draudēja aizdedzināties pie kādas ātro kredītu iestādes. Sarunā ar likumsargiem 57 gadus vecā jēkabpiliete atklāja, ka viņa plānojusi publiski sadegt. 

Toreiz raidījums vēstīja, ka sievietes mērķis bijis nodot vēstījumu kredītiestādes darbiniekiem. Neatrisinātas finansiālās problēmas un strīds par kāda īpašuma sadalīšanu licis sievietei spert izmisuma soļus.

foto: Ekrānuzņēmums

Par savu plānu jēkabpiliete pirms tam pati paziņojusi vietējiem medijiem un glābējiem, tāpēc notikumus izdevies arī iemūžināt. Pirms viņa bija paguvusi savus plānus īstenot, notikuma vietā ieradās policija, kas sievieti aizturēja un nogādāja psihoneiroloģiskajā slimnīcā. "Pēc sākotnējās informācijas šeit ir strīds par vienu īpašumu, šādā veidā viņa pievērsa tam uzmanību," atklāj Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš.

LTV izdevies sazināties ar pašu notikuma vaininieci Inobati Bogdāni, kura tagad atklāj, ka patiesībā pašnāvību nemaz nav grasījusies veikt. Viņai izveidojies konflikts ar lombarda īpašnieku Jolandu Dišleru. Uzņēmējs intervijai kameras priekšā nepiekrita, bet aizkadra sarunā atklāj, ka konflikta pamatā ir nekustamais īpašums Jēkabpilī, kurš daļēji pieder viņam un daļēji aizturētajai sievietei. Abi īpašnieki nevar vienoties par ēkas apsaimniekošanu un apkuri. Lieta nonākusi arī līdz tiesai, bet risinājuma nav. 

foto: Ekrānuzņēmums

Sieviete joprojām atrodas slimnīcā, bet telefonsarunā pastāstīja, ka patiesībā nav vēlējusies izdarīt pašnāvību, tikai pievērst uzmanību atbildīgo iestāžu nevērībai.

"Konflikts ir par to, ka viņš grib atņemt manu īpašumu. Regulāri saņemu draudus. Divas vai trīs reizes esmu rakstījusi policijai, bet atbilde vienmēr bija viena - par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. Man vienkārši nav citas izejas, nebija citas izejas, saprotiet," LTV stāsta aizturētā Bogdāne.

Kundze kategoriski noliedz arī iepriekš "Degpunktā" izskanējušos apgalvojumus, ka arī iepriekš būtu mēģinājusi izdarīt pašnāvību. Savu taisnību viņa plāno turpināt aizstāvēt tiesā.