foto: Evija Trifanova/LETA
"airBaltic" apkalpes locekļi ir apmācīti rīcībai koronavīrusa aizdomu gadījumā
"airBaltic" lidmašīnas ir aprīkotas arī ar nepieciešamo preventīvo aprīkojumu.
Sabiedrība
2020. gada 17. februāris, 17:42

"airBaltic" apkalpes locekļi ir apmācīti rīcībai koronavīrusa aizdomu gadījumā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" gaisa kuģu salona apkalpes locekļi ir informēti par rīcību jaunā koronavīrusa aizdomu gadījumā, norādīja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"airBaltic" lidmašīnas ir aprīkotas arī ar nepieciešamo preventīvo aprīkojumu.

Briede uzsvēra, ka "airBaltic" neizpilda tiešos reisus uz Ķīnu, tāpēc uzņēmums pašlaik neizjūt koronavīrusa ietekmi uz tās biļešu pieprasījumu. Viņa gan norādīja, ka vīrusa uzliesmojums uzņēmumu var ietekmēt brīdī, ja arī dažādās Eiropas valstīs vīrusa izplatības dēļ tiktu atcelti dažādi sporta notikumi, konferences, mūziķu koncerti.

Vienlaikus, "airBaltic" seko atbildīgo iestāžu izdotajām rekomendācijām un pielāgo savas ikdienas darbības atbilstoši tām. Attiecīgi lidmašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aprīkojumu un apkalpe ir informēta par nepieciešamo rīcību koronavīrusa aizdomu gadījumā.  

Kā ziņots, jaunā vīrusa uzliesmojums sākās decembrī savvaļas dzīvnieku tirgū Hubei provinces administratīvajā centrā Uhaņā. Tā dēļ Ķīnā ir praktiski noteikta karantīna 56 miljoniem cilvēku Hubei provincē. Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa "Covid-19" uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 1779. Visā pasaulē tagad ir apstiprināts vairāk nekā 71 000 koronavīrusa infekcijas gadījumu.