foto: Lita Krone/LETA
Trikāta nevēlas atdalīties no Beverīnas
Beverīnas novada tirdzniecības stends pirms vairākiem gadiem Rīgas Centrāltirgū.
Novadu ziņas
2020. gada 9. februāris, 05:20

Trikāta nevēlas atdalīties no Beverīnas

Kas Jauns Avīze

Trikātas pagasta iedzīvotāji vāc parakstus par Beverīnas novada nedalāmību un nevēlas pievienoties Valkas novadam, kā izlemts Rīgā.

Iniciatīvas grupas pārstāvis Ando Krūze stāsta, ka sanāksmē piedalījušies aptuveni 150 iedzīvotāju. Tā ilgusi trīs stundas, un pausti dažādi viedokļi. Par pagasta pievienošanu Valkas novadam nobalsoja tikai divi iedzīvotāji, visi pārējie bija pret šo ieceri, tāpēc nolemts vākt iedzīvotāju parakstus.

“Sanāksmē piedalījās arī Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, kurš izklāstīja savu redzējumu par Trikātas pagasta iekļaušanu Valkas novadā, taču uz konkrētiem pagasta iedzīvotāju jautājumiem nespēja atbildēt,” teic Krūze.
Patlaban Trikāta iekļauta Beverīnas novadā. Ierosinājums to pievienot Valkas novadam esot izteikts, neapspriežoties ne ar Beverīnas pašvaldību, ne iedzīvotājiem.

“Uzskatām, ka šāda rīcība ir pretrunā ar labas pārvaldības principiem. Tāpat šādam ierosinājumam nav ne sociāla, ne ekonomiska pamatojuma,” teikts petīcijā.

Iedzīvotāji sanāksmē vienojušies parakstus vākt visā Beverīnas novadā, ne tikai Trikātā, 15 vietās savākti jau aptuveni 600 parakstu.