foto: Publicitātes foto
Muzejnieki aicināti uz sapulci par jomā notikušo un tendencēm - vieta būšot arī neērtiem jautājumiem
Kultūra
2020. gada 11. janvāris, 23:45

Muzejnieki aicināti uz sapulci par jomā notikušo un tendencēm - vieta būšot arī neērtiem jautājumiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas Kara muzejā 14.janvārī plkst.10 notiks Latvijas muzeju biedrības (LMB) organizētais forums "Gada kopsavilkums. Neērti jautājumi", informēja LMB valdes locekle Anna Balandina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Foruma laikā apkopos jaunākās zināšanas, pieredzi un attīstības tendences Latvijas muzeju nozarē aizvadītajā gadā, kā arī diskutēs par to, ko būtu nepieciešams pilnveidot un uzlabot muzeju darbā. Pasākuma mērķis ir mudināt nozari runāt par to, kas muzeju darbā nav viegli, un iedrošināt uz veselīgu paškritiku, lai veidotu augsni jaunām iniciatīvām un kopīgi veicinātu tās ilgtermiņa attīstību, norādīja Balandina.

Foruma dienaskārtība veidota trīs daļās. Pirmā daļa "Impulss un ceļamaize" iekļaus divus, pētījumos balstītus priekšlasījumus par muzeju un sabiedrības attīstības tendencēm un īpatnībām, īpaši pievēršoties Latvijas sabiedrības raksturojumam un spējai pieņemt citādo, iziet no savas komforta zonas, mainīties un uzdrīkstēties darīt. Otrajā daļā foruma dalībnieki tiks aicināti iesaistīties dažādu ar muzeja darbu saistītu jautājumu un tēmu izpētē un risinājumu meklēšanā, piedaloties tematiskajās darba grupās. Darba grupu diskusijās un prezentācijās apskatīs muzeju darba aktualitātes un nepieciešamās pārmaiņas, risinājumi vai veicamie uzlabojumi no muzeju darbinieku skatupunkta, kopīgiem spēkiem iezīmējot muzeju nākotnes attīstības scenāriju.

Pasākumu noslēgumu veidos paneļdiskusija, kuru vadīs Latvijas Kara muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītājs Mārtiņš Mitenbergs. Tajā piedalīsies darba grupu vadītāji, kas, atsaucoties uz gūtajiem secinājumiem un informāciju darba grupās, veidos kopsavilkumu par to, kas bijuši 2019.gada aktuālie un neērtie jautājumi muzejos un ko muzeju nozare kopīgiem spēkiem var darīt, lai tos risinātu.