foto: LETA
"KPV LV" par iespējamām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām spriedīs februārī
Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.
2019. gada 26. decembris, 15:46

"KPV LV" par iespējamām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām spriedīs februārī

LETA

Partija "KPV LV" par iespējamām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām galvaspilsētas domes atlaišanas gadījumā spriedīs kopsapulcē februāra sākumā, pastāstīja "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Vaicāts, vai ir nolemts, ka viņš būtu "KPV LV" Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts, Zakatistovs atbildēja noraidoši, apgalvojot, ka līdz mēra kandidātu izvēlei politiskais spēks vēl neesot ticis.

Politiķis norādīja, ka vēl nav skaidrs, kad šādas vēlēšanas notiks un vai daļa no koalīcijas partijām vienosies par kopīga saraksta izveidi.

Zakatistovs ir pārliecināts, ka kopsapulci apmeklēs pietiekams biedru skaits, lai tā būtu lemttiesīga. Par to liecinot partijas gan Rīgas, gan reģionālo nodaļu gatavošanās kopsapulcei, pauda politiķis. LETA jau vēstīja, ka iepriekš "KPV LV" bija grūtības nodrošināt kvorumu kopsapulcei.

"KPV LV" līdzpriekšsēdētājs nekomentēja jautājumu, vai iespējamā sarakstā uz Rīgas domes vēlēšanām būtu gan frakcijas "pamatkodola" komandas, gan arī valdības koalīcijai ciešāk pietuvināto frakcijas deputātu, "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Artusa Kaimiņa un parlamentārieša Alda Blumberga (KPV LV) atbalstītāji.

Kā ziņots, Saeimai par Rīgas domes atlaišanu galīgajā lasījumā paredzēts lemt janvāra vidū.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nolēmusi rosināt Rīgas domes atlaišanu, jo ministrijas ieskatā vietvara jau otro reizi nav spējusi izpildīt vienu no pašvaldības autonomajām funkcijām - nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iepriekš pavēstīja VARAM ministrs Juris Pūce (AP).

Vēl gan nav precīzi zināms, kad varētu notikt ārkārtas vēlēšanas. Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" ziņojis, ka ārkārtas vēlēšanas varētu notikt nākamā gada 2.maijā.