foto: LETA
Neatkarīgo deputātu frakcija jau sola atbalstu opozīcijas izvirzītam Rīgas mēra kandidātam
Rīgas domes deputāti Valērijs Petrovs (no kreisās), Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs
Politika
2019. gada 20. novembris, 14:43

Neatkarīgo deputātu frakcija jau sola atbalstu opozīcijas izvirzītam Rīgas mēra kandidātam

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcija (NDF) ir gatava atbalstīt opozīcijas virzītu mēra kandidātu, turklāt arī tad, ja viņu frakcijai netiks atvēlēti nekādi citi amati, šodien žurnālistiem sacīja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs.

Viņš norādīja, ka frakcija ir gatava sadarboties ar opozīcijas partijām un amatā atbalstītu tādu mēru, kurš "uzņemsies visu sakārtot".

"Tas nozīmē, ka opozīcija var dabūt vismaz 32 balsis. Mēs esam gatavi to darīt bez nekādiem nosacījumiem. Vajag tikai apsēsties un izrunāt stratēģiju," teica Petrovs. Viņaprāt, ja opozīcija atteiksies no šīs iespējas, tas pierādīšot, ka tā nemaz negrib strādāt un kaut ko mainīt.

Kurš būtu labs mēra kandidāts, NDF gan neminēja, tikai norādīja, ka šim cilvēkam jābūt ar labu reputāciju un spēju komunicēt ar visiem partneriem. NDF uzskata, ka esošā koalīcija "ir sevi izsmēlusi" un tajā neviena atbilstoša kandidāta mēra amatam vairs nav.

Vienlaikus, ja opozīcija sasauks ārkārtas sēdes, uz kurām pati neieradīsies, arī NDF sēdēs nepiedalīšoties.

Kā ziņots, otrdien Rīgas domnieki ar balsu vairākumu no vicemēra amata atbrīvoja NDF pārstāvošo Vadimu Baraņņiku. Tādējādi arī valdošā koalīcija sarāva sadarbību ar NDF.

Līdz ar atbrīvošanu, visas Baraņņika pārziņā esošās kapitālsabiedrības nonāca domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) pārziņā un pēcpusdienā viņš paziņoja par būtiskām izmaiņām tajās.

Proti, Burovs atcēla aizvadītajā nedēļā izdoto Baraņņika rīkojumu par Rīgas Centrāltirgus valdes atlaišanu un atjaunoja to darbā. Tāpat mērs atlaida SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdi un izraudzījās piekto SIA "Rīgas satiksme" padomes locekli - līdzšinējo uzņēmuma pagaidu valdes vadītāju Ernestu Saulīti.

Vienlaikus līdz ar sadarbības pārtraukšanu ar NDF koalīcijai Rīgas domē vairs nav vairākuma. Šorīt intervijā Latvijas Radio pilsētas mērs Burovs sacīja, ka vienas vai divu nedēļu laikā cer nodrošināt koalīcijai vairākumu, jo pretējā gadījumā gatavs atkāpties no amata un gatavoties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.