foto: LETA
KNAB darbinieki aizturējuši četras Preiļu novada domes amatpersonas
Preiļu novada dome.
112
2019. gada 5. novembris, 16:14

KNAB darbinieki aizturējuši četras Preiļu novada domes amatpersonas

Jauns.lv / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šodien ieradušies Preiļu novada domē un aizturējuši četras personas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

KNAB apliecināja, ka birojs veic neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas 4.oktobrī sāktā kriminālprocesā par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. 

Skrupuloza operatīvā un analītiskā darba rezultātā KNAB ieguva ziņas, kas liecina, ka laikā no 2019.gada 6.augusta līdz 7.augustam četras Preiļu novada domes amatpersonas ar vēl divu Preiļu novada domes amatpersonu atbalstu, iespējams, viltojušas aktu par atjaunotās Preiļu novada domes ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. 

Preiļu novada domes amatpersonas minēto aktu 2019.gada 7.augustā uzrādījušas Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektorei, kas veica būves ārpuskārtas pārbaudi.

Patlaban tiesības uz aizstāvību ir sešām personām, no kurām četras personas ir aizturētas. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, par drošības līdzekļu piemērošanu procesa virzītājs lems 48 stundu laikā. 

Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle aģentūrai LETA apliecināja, ka KNAB darbinieki otrdien atradušies domes telpās, taču viņa nezināja, kāds ir biroja darbinieku ierašanās iemesls.

foto: LETA
Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.

Ar domes priekšsēdētāju Marutu Plivdu (Latgales partija) un viņas vietnieku Juri Želvi aģentūrai LETA neizdevās sazināties, jo viņu tālruņi ir izslēgti.

Pašvaldības izpilddirektors Aldis Džeriņš aģentūrai LETA apliecināja, ka domē ieradušies biroja darbinieki, taču arī viņš nezinot vizītes iemeslu. Pats Džeriņš domes telpās neatrodas, jo pārrunā ar pašvaldības iestāžu speciālistiem nākamā gada budžetu.

"Pie manis viņi [KNAB darbinieki] nav pieteikušies," norādīja Džeriņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās