foto: Rīgas dome
Tuvāko dienu laikā uzsāks dzelzceļa pārbrauktuves būvniecību zem Brasas pārvada
Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959. gadā, un tajā nav veikti būtiski pārbūves darbi.
Runā Rīga
2019. gada 31. oktobris, 18:26

Tuvāko dienu laikā uzsāks dzelzceļa pārbrauktuves būvniecību zem Brasas pārvada

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Ceturtdien, 31. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā ar priekšsēdētāja vietnieci Annu Vladovu, Rīgas domes Īpašuma departamenta un Rīgas domes Satiksmes departamenta atbildīgajiem speciālistiem Rātsnamā tikās ar a/s „Kauno tiltai” būvniekiem, lai pārrunātu aktuālos Brasas pārvada pārbūves remontdarbus un līdz šim paveikto, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

A/s „Kauno tiltai” būvnieki sanāksmes dalībniekiem apliecināja, ka tuvāko dienu laikā uzsāks dzelzceļa pārbrauktuves būvdarbus zem Brasas pārvada, savienojot Kluso ielu ar Gaujas ielu, lai jau decembra vidū atklātu divvirzienu satiksmi.

Tuvāko nedēļu laikā tiks nojauktas vecās dzelzsbetona kāpnes, kā arī tiks novākti jau demontētie būvmateriāli un uzsākta tramvaja sliežu pārbūve. Tas nepieciešams, lai atjaunotu zemās grīdas tramvaja kustību, nodrošinot sabiedriskā transporta pasažieriem ērtu nokļūšanu uz Mežaparku. Paralēli šiem darbiem uzsāks arī pārvada konservāciju.

Kā jau iepriekš tika ziņots, pavasarī, sākoties Brasas pārvada remontdarbiem, būvdarbi tika apturēti uzieto apbedījumu dēļ. Remontdarbu laikā arī atklājās, ka pārvada stāvoklis ir kritiskā stāvoklī, tāpēc būvdarbi tika apturēti. Veicot pārvada apsekošanu un būvprojekta pārstrādi, tika secināts, ka esošās būvatļaujas ietvaros ir iespējams veikt visus nepieciešamos darbus, vienlaikus Būvvaldei rūpīgi sekojot līdzi, lai visas izmaiņas un darbi notiktu atbilstoši normatīvajam regulējumam.

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959. gadā, un tajā nav veikti būtiski pārbūves darbi. Kopējās pārbūves darbu izmaksas līdz šim plānotas 10,87 miljoni eiro.