foto: LETA
Brīvdienās gaidāms stiprs lietus un vējš; nākamā nedēļa nāks ar sniegu
Apsniguši koki.
Sabiedrība
2019. gada 25. oktobris, 09:48

Brīvdienās gaidāms stiprs lietus un vējš; nākamā nedēļa nāks ar sniegu

Jauns.lv

Tuvākajās septiņās dienās Latviju šķērsos vairāki cikloni, līdz ar to bieži gaidāmi nokrišņi, brīžiem stipri, bet sestdien vēja brāzmas piekrastē pārsniegs 20 m/s. Turklāt nākamajā nedēļā, vējam iegriežoties no ziemeļiem, valsts teritorijā ieplūdīs auksta gaisa masa - dažviet snigs un naktīs piesals. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau piektdien ciklona dienvidu malas ietekmē mākoņu kļūs vairāk un Kurzemē gaidāms neliels lietus. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, stiprāks tas būs jūras piekrastē, kur vēja brāzmās sasniegs 15 m/s. Dienā gaisa temperatūra pieturēsies +12…+16 grādu robežās.

Brīvdienās mūsu reģionu no rietumiem šķērsos vairāki cikloni un to ietekmē Latvijā pastiprināsies vējš - pūtīs galvenokārt mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, daudzviet brāzmās sasniedzot 15-18 m/s, savukārt sestdien dienā piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniegs pat 20-22 m/s. Debesis klās bieza mākoņu sega, ilgstoši līs, un vietām nokrišņi būs stipri. Lai arī pūtīs brāzmains vējš un līs lietus, saglabāsies silts laiks, dienā gaisa temperatūra sasniegs +9…+14 grādus, savukārt naktī tā nebūs zemāka par +7…+13 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā Latviju šķērsos kārtējais ciklons - teritorijas lielākajā daļā joprojām gaidāms lietus, bet no nedēļas vidus, ar ziemeļu vējiem, valsts teritorijā ieplūdīs sausāka, bet aukstāka gaisa masa. Vietām sagaidāms arī slapjš sniegs un sniegs. Autovadītājiem ieteicams izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un būt uzmanīgiem uz ceļiem, jo tie var būt slideni! Naktīs gaisa temperatūra dažviet pazemināsies līdz 0…-4 grādiem, bet dienā gaiss iesils tikai līdz +2...+7 grādiem. 

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē no rietumiem pietuvosies jauns plašs ciklons. Līdz ar dienvidu puses vējiem mūsu reģionā auksto gaisa masu nomainīs siltāka, un vairākas mākoņu zonas šķērsos valsts teritoriju, daudzviet nesot lietu.