foto: Publicitātes foto
“Mediņu” pūtēji 72. koncertsezonu uzsāks ar koncertu Rīgas Sv. Pētera baznīcā
Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris.
Runā Rīga
2019. gada 18. oktobris, 17:38

“Mediņu” pūtēji 72. koncertsezonu uzsāks ar koncertu Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas (JMRMV) pūtēju orķestris savu 72. koncertsezonu atklās 25. oktobrī plkst. 18.00 ar koncertu “INVICTUS” Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Klausītāji dzirdēs Johana Sebastiana Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Čārlza Īva, Antonīna Dvoržāka, Johana Štrausa II, Ferera Ferāna, Filipa Sparka, Raimonda Paula un citu komponistu skaņdarbus. “INVICTUS” solists būs Kārlis Lignickis (mežrags), diriģenti – Jānis Retenais un Andis Karelis, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Kārlis Lignickis ir Artūra Šulta mežraga klases 3. kursa students, kurš klausītājus apburs ar teicamām tehniskajām prasmēm un maigu, samtainu mežraga skanējumu. Jaunais un talantīgais mūziķis piedalījies un guvis labus panākumus dažādu līmeņu starptautiskos konkursos. Kārlis Lignickis ir arī Latvijas simtgades jauniešu simfoniskā orķestra mežradznieks.

Jaunajā koncertsezonā paredzēti četri vērienīgi JMRMV pūtēju orķestra koncerti: Valsts svētku koncerts Vecumnieku novada tautas namā, tradicionālie Ziemassvētku koncerti Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kā arī “Low Brass Days” noslēguma koncerts un 10. “Rīga Brass” simpozija noslēguma koncerts Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Tāpat orķestris piedalīsies dažādos konkursos gan Latvijā, gan Lietuvā.

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris patlaban ir viens no vadošajiem jauniešu kolektīviem Latvijā. Tam ir senas tradīcijas – orķestris dibināts jau 1927. gadā un Jāzepa Mediņa vārdu nes kopš 1947. gada. Pēdējo deviņu gadu laikā kolektīvs diriģentu Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā ir ieguvis augstus novērtējumus daudzos starptautiskos konkursos un festivālos.

Ieeja koncertā bez maksas.

Tēmas