foto: Publicitātes foto
12. un 13. oktobrī – Dzīvnieku dienas Zoodārzā
Runā Rīga
2019. gada 9. oktobris, 17:50

12. un 13. oktobrī – Dzīvnieku dienas Zoodārzā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Jau pavisam drīz, 14. oktobrī Rīgas Zooloģiskais dārzs svinēs savu 107. dzimšanas dienu. Vislabāk to ir atzīmēt kuplā draugu pulkā, jo Rīgas Zoodārza lielākā vērtība ir apmeklētāji, kuru dedzīgajās acīs mirdz vēlme iepazīt plašo dzīvnieku pasauli! Un visvislielākā pateicība ir tiem zoodārza draugiem, kuri diendienā savā vārdā vai uzvārdā popularizē šo daudzveidīgo būtņu saimi, portālu Jauns.lv informēja Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpēc 12. un 13. oktobrī notiks ikgadējās Dzīvnieku dienas Zoodārzā, kurās notiks neklātienes mačs par populārāko dzīvnieku zoodārza apmeklētāju vārdos vai uzvārdos. Tātad, ja Tavā vārdā vai uzvārdā atrodas dzīvnieka nosaukums ne tikai latviešu, bet arī citās valodās, Dzīvnieku dienās Zoodārzā saņemsi 50% atlaidi no pamatcenas apmeklējumam gan zooloģiskajā dārzā Rīgā, gan arī zoodārza filiālē “Cīruļi”.

Savukārt, ja dzīvnieka nosaukums atrodams gan vārdā, gan uzvārdā, ir iespēja tikt pie 100% atlaides… Ja dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus nepieciešams nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu (vai izdrukāt no ticama interneta avota), kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

Jāatzīst, ka Dzīvnieku dienas Zoodārzā un arī filiālē “Cīruļi” ir guvusi plašu atsaucību, jo iespēju palepoties ar savu vārdu vai uzvārdu katru gadu izmanto apmēram 1000 cilvēku. Turklāt cīņa par populārāko dzīvnieku apmeklētāju vārdos un uzvārdos ir gana sīva, jo katru gadu uzvarētāju godā ir cita dzīvā radība. Pērn Dzīvnieku dienās visvairāk bija atlidojuši Baloži dažādās valodās. Citos gados visaktīvākie bijuši Lāči, Gaiļi, Brieži, Gulbji un Vilki. Turklāt līderi noteikt var tikai pašā akcijas noslēgumā, jo sākotnējie vadībā izvirzījušies apmeklētāji visbiežāk nenotur grožus visu Dzīvnieku dienu laikā.

Bet kurš dzīvnieks uzvarēs šogad un cik dārza apmeklētājiem ar dzīvnieku nosaukumu saistīts būs vārds vai uzvārds? Intriga atrisināsies jau pavisam drīz! Atbalstām savējos un tiekamies Dzīvnieku dienās Zoodārzā!

Par pērnā gada Dzīvnieku dienu rezultātiem plašāk lasāms šeit:

Darba laika maiņa

No 14. oktobra Rīgas Zoodārzs pāriet uz ziemas darba laiku. Kases strādās no 10.00-16.00, savukārt dzīvniekus vērot zooloģiskajā dārzā varēs līdz plkst. 17.00.

Tomēr zoodārzs turpina aktīvi darboties, jo dažādi pasākumi būs arī turpmāk. Piemēram, 18. oktobrī atklāsim “Āfrikas savannas” ekspozīciju, 25. oktobrī svērsim Latvijā lielākos izaugušos ķirbjus, savukārt decembrī un janvārī būs Ziemas naktis Zoodārzā. Rīgas Zoodārzs strādā katru dienu!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās