foto: Shutterstock
Rīgā varētu tapt Laimes koku parks
Pašreizējā statistika par Rīgas zaļo rotu ir skarba – ar domes Mājokļu un vides departamenta ziņu pērn nozāģēti 580 koku, iestādīti 138.
Sabiedrība
2019. gada 5. oktobris, 04:55

Rīgā varētu tapt Laimes koku parks

Kas Jauns Avīze

Kustība Lielā talka, tiekoties ar Rīgas mēru Oļegu Burovu, aicinājusi nākamā gada Pasaules talkas laikā galvaspilsētā ierīkot īpašu parku, kur savu koku iestādīt varētu ikviens rīdzinieks vai pilsētas viesis.

Patlaban nolemts, ka ar nākamo gadu pilsētā varētu atsevišķās parku vai skvēru teritorijās dot iespēju ikvienam interesentam iestādīt kokus, kuri atbilstu pilsētvides un dārznieku prasībām, radot ainaviski iekoptu vietu. Tā būtu sākotnējā iniciatīva, lai tuvākā nākotnē rastu vietu arī Laimes koku parka izveidei.

Pēc Lielās talkas pārstāves Gitas Saukas stāstītā, Burovs atzinīgi novērtēja priekšlikumu par sabiedrības iesaisti pilsētas, apkaimes vai tuvākās apkārtnes sakārtošanā.

Pašreizējā statistika par Rīgas zaļo rotu ir skarba – ar domes Mājokļu un vides departamenta ziņu pērn nozāģēti 580 koku, iestādīti 138, 2017. gadā – 696 pret 23, 2016. gadā – 501 pret apaļu nulli. Daudzi ir jāzāģē, jo nokaltuši, bet netrūkst arī būvprojektu, kam koki ir traucēklis. Jaunu iestādīšanai trūkst naudas, tā galvenokārt gūta no koku ciršanas nodevām.