foto: Paula Čurkste/LETA
Koncertzāle "Latvija" un Ventspils Mūzikas vidusskola, kā arī Muzeju krātuve uzvar starptautiskā jumiķu federācijas konkursā
Jaunā koncertzāle "Latvija" Ventspilī, kurā darbosies koncertzāle "Latvija", Ventspils mūzikas vidusskola, Bērnu mūzikas skola, Mūzikas bibliotēka un skaņu ierakstu studija.
Sabiedrība
2019. gada 28. septembris, 14:20

Koncertzāle "Latvija" un Ventspils Mūzikas vidusskola, kā arī Muzeju krātuve uzvar starptautiskā jumiķu federācijas konkursā

Jauns.lv / LETA

Koncertzāle "Latvija" un Ventspils Mūzikas vidusskola, kā arī Latvijas Muzeju krātuve uzvarējušas Starptautiskās jumiķu federācijas rīkotajā konkursā "IFD Award 2019", informēja Latvijas Jumiķu apvienība.

Koncertzāle "Latvija" un Ventspils Mūzikas vidusskola ieguva pirmo vietu nominācijā "Fasādes" un fasādi veidoja SIA "CMDB". Latvijas Muzeju krātuve ieguva pirmo vietu plakano jumtu nominācijā (uzņēmums SIA "Almont")

Savukārt otro vietu konkursā metāla jumtu kategorijā ieguva Katlakalna baznīcas jumts, kuru veidoja uzņēmums SIA "Jumtu meistars".

Koncertzālei "Latvija" un Ventspils Mūzikas vidusskolai līdz ar augstiem energoefektivitātes risinājumiem jumta konstrukcija ir viens no sarežģītākajiem elementiem projekta īstenošanā. Jumta plakne sastāv kopumā no 85 plaknēm, savukārt fasāde ir veidota no keramikas paneļiem, kas tika individuāli profilēti speciāli šim objektam.

Konkursā no visas pasaules tika izmeklēti skaisti, inovatīvi un sarežģīti izbūvēti jumti, kā arī vēdināmās fasādes, un to vērtēšana sadalīta četrās kategorijās - metāla jumti, plakanie jumti, slīpie jumti, fasādes (ventilējamās).

"IFD AWARD 2019" konkursa gaitā kopumā saņemti 86 pasaules visdažādāko objektu pieteikumi no Austrijas, Igaunijas, Latvijas, Lielbritānijas, Ķīnas, Amerikas, Kanādas, Krievijas, Slovākijas, Vācijas, Īrijas u.c. valstīm. Iesniegtos projekta darbus izvērtēja starptautiska žūrija.