foto: Facebook.com/Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskola
Matemātikas skolotājs Rīgas skolā bērniem teksta uzdevumu vietā rāda erotiska satura filmas
2019. gada 20. septembris, 21:11

Matemātikas skolotājs Rīgas skolā bērniem teksta uzdevumu vietā rāda erotiska satura filmas

Jauns.lv / LETA

Rīgas Poļu vidusskolas 6. un 7. klašu skolēnu matemātikas skolotājs teksta uzdevumu vietā demonstrējis erotiska satura komēdijas un skaļi atskaņojis mūziku, stingri piekodinot bērnus neko nestāstīt vecākiem, vēsta portāls lsm.lv.

Bērnu stundu laikā ierakstītās sarunas apliecina pedagoga apšaubāmās mācīšanas metodes, turklāt, dzirdama arī necienīga izturēšanās pret skolēniem. Piemēram, kādā no ierakstiem matemātikas skolotājs teic: “Man jau patīk jūs tā kā bišķi pačakarēt. Pamanījāt? Es jau vienu klasi tā čakarēju. Tagad jūs esat nākamā. Ģeogrāfiju mākat?”. Tāpat vienai no pamatskolas klasēm skolotājs stundas laikā demonstrējis pieaugušo komēdiju “Amerikāņu pīrāgs”.

Izglītības kvalitātes valsts dienests lūdzis Rīgas Poļu vidusskolas vadībai steigšus risināt jautājumu par matemātikas skolotāja mācīšanas metodēm. 

Skolas direktors Kšištofs Širšeņs, dzirdot ierakstus, neslēpj sašutumu, uzsverot, ka konkrētais pedagogs skolā strādā pirmo gadu un iepriekš mācījis tikai sportu un veselības mācību. 

Bērnu vecāki direktoram un skolu uzraugiem uzrakstījuši iesniegumu, kurā norāda, ka stundās notiek nekontrolējamas lietas: to laikā pasniedzējs iztirzā tēmas, kas saistītas ar cilvēku seksuālo orientāciju, rāda divdomīgus video, nesaistītus ar mācību priekšmetu, atskaņo mūziku u. Tml.

Vecāki aicinājuši nekavējoties atstādināt pedagogu un nodrošināt, lai skolēni atgūtu iekavēto vielu. 

Šodien, 20. septembrī, skolā notikušas sarunas ar matemātikas skolotāja skolēniem un pēc viņu aptaujāšanas skolas vadībai neesot šaubu, ka darba attiecības ar skolotāju ir jāpārtrauc. Tāpat skola nolēmusi informēt attiecīgās instances, lai brīdinātu arī citas skolas par šī pedagoga darba metodēm.