foto: LETA
No septembra sākas pieteikšanās Rīgas jauno uzņēmēju apmācību programmai Kembridžā
Runā Rīga
2019. gada 30. augusts, 15:54

No septembra sākas pieteikšanās Rīgas jauno uzņēmēju apmācību programmai Kembridžā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Jaunieši, kuri vēlas iegūt starptautisku pieredzi, doties vizītēs uz Kembridžas biznesa inovāciju centriem un apgūt uzņēmējdarbību dažādās perspektīvās, ir aicināti piedalīties programmā „Rīgas jauno uzņēmēju apmācība Kembridžā”.

Programmas mērķis ir iedrošināt tās dalībniekus pievērsties uzņēmējdarbībai ar starptautisku vērienu, veidot izpratni par ilgtspējīgas uzņēmējdarbības kultūru un paaugstināt jauno uzņēmēju konkurētspēju. Piesakoties programmai individuāli vai ar komandu, dalībniekiem tiks sniegta iespēja attīstīt savu biznesa ideju pieredzējušu mentoru un lektoru vadībā.

„Pavadītā nedēļa Kembridžā ir viena no fantastiskajām manā mūžā!” pieredzē dalās programmas absolvente Līva Beķere. „Visi lektori spēja iedvesmot. Ieguvu ļoti vērtīgus kontaktus ar Kembridžas uzņēmējiem brīvā gaisotnē, bet programmas noslēguma vakariņas vēsturiskajā Kembridžas universitātē paliks spilgtā atmiņā vēl ilgi,” uzsver programmas absolvente.

Programma norisināsies divās kārtās: pirmā daļa noritēs no 19. oktobra līdz 30. novembrim Rīgā, otrā daļa noritēs 2020. gada janvāra pēdējā nedēļā Kembridžā. Rīgas kārtas noslēguma biznesa ideju prezentēšanas pasākumā 25 labākie dalībnieki iegūs iespēju piedalīties programmas otrajā kārtā, saņems līdzfinansējumu ceļa izdevumiem uz Kembridžu un apmaksātas naktsmītnes.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Dāvis Bičkovičs uzsver: „Rīga ir Latvijas uzņēmējdarbības un izglītības centrs, tādēļ, finansējot šo programmu, ceram, ka Rīgā radīsies jauni, uz zināšanām un starptautisku pieredzi balstīti uzņēmumi, kas palīdzēs uzlabot gan Rīgas, gan valsts ekonomikas starptautisko konkurētspēju.”

Programmu jau piekto gadu īsteno biedrība „CONNECT Latvija” sadarbībā ar uzņēmējdarbības vēstnieku, riska kapitālistu un profesoru Alanu Barelu, Kembridžas Inovāciju Akadēmiju (Cambridge Innovation Academy) un Anglias Ruskina Universitāti (Anglia Ruskin University). Programmu līdzfinansē Rīgas pašvaldība. Mācībspēkus un mentorus programmā iesaista sadarbības augstskolas – Latvijas Universitāte, Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā (Stockholm School of Economics in Riga) un Rīgas Tehniskā universitāte.

Papildinformācija par Rīgas jauno uzņēmēju apmācību Kembridžā pieejama mājaslapā https://www.connectlatvia.lv/cvc/