foto: LETA
Ventspilī dzērājšoferis mēģinājis piekukuļot policiju
Ilustratīvs foto.
112
2019. gada 29. jūlijs, 15:29

Ventspilī dzērājšoferis mēģinājis piekukuļot policiju

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā sestdienā kāds ventspilnieks vadījis automašīnu alkohola reibumā un, mēģinot izvairīties no soda, centies piekukuļot policijas darbiniekus, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Sestdien ap plkst.20 VP saņemta informācija no Ventspils pašvaldības policijas, ka Ventspilī, Jaunupes ielā, apturēts kāds transportlīdzekļa vadītājs, kurš vadījis automašīnu, būdams 1,68 promiļu reibumā.

Kad VP ieradusies notikuma vietā, lai noformētu 1989.gadā dzimušam vīrietim administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis piedāvājis likumsargiem kukuli. VP darbinieki autovadītājam paskaidrojuši, ka viņa rīcība ir krimināli sodāma, taču vīrietis turpinājis izteikt policistiem piedāvājumu.

Vīrietim par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Savukārt par kukuļa piedāvāšanas faktu ir sākts kriminālprocess.

VP atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkus VP aicina atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā.