foto: LETA
Abu Meri kļuvis par Libānas goda konsulu Latvijā
Hosams Abu Meri.
Politika
2019. gada 2. jūlijs, 20:09

Abu Meri kļuvis par Libānas goda konsulu Latvijā

Jauns.lv / LETA

13.Saeimā neievēlētais 12.Saeimas deputāts Hosams Abu Meri (JV) kļuvis par Libānas goda konsulu Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) publiskotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gada sākumā Abu Meri apstiprināts par partijas biedra, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ārštata padomnieku sabiedrības integrācijas jautājumos, bet šovasar kļuvis par Libānas goda konsulu.

ĀM aģentūru LETA informēja, ka šodien Abu Meri bija ieradies iepazīšanās vizītē pie ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša. Ministrijas amatpersona apsveikusi Abu Meri ar nozīmējumu goda konsula amatā un novēlējusi sekmīgu Libānas un tās pilsoņu interešu pārstāvēšanu Latvijā. Sarunas partneri bijuši vienisprātis par sadarbības potenciālu ekonomikā, kultūrā, tūrismā un citās jomās. Savukārt Libānas goda konsuls paudis apņemšanos aktīvi iesaistīties sadarbības īstenošanā.

Abu Meri konsulārais apgabals ir Rīga.

Latvijai un Libānai gadu no gada pozitīvi attīstās gan politiskās un ekonomiskās attiecības, gan paplašinās cilvēku savstarpējie kontakti, norāda ĀM, piebilstot, ka sadarbību sekmē arī Latvijas goda ģenerālkonsulāts Libānā.

Kā ziņots, 12.Saeimā deputāts Abu Meri strādāja Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā un Sociālo un darba lietu komisijā, kā arī ir pildījis Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra amata pienākumus.

Pašlaik Abu Meri ir Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas padomes loceklis, Kultūras ministrijas Mazākumtautību konsultatīvās padomes loceklis, politiskās partijas "Vienotība" valdes loceklis, kā arī Kariņa padomnieks.