foto: Publicitātes foto
Hermaņa Brauna fonds Jūrmalā rīko festivālu "ARTISSIMO"
Kultūra
2019. gada 19. jūnijs, 17:20

Hermaņa Brauna fonds Jūrmalā rīko festivālu "ARTISSIMO"

Jauns.lv

Kopš 2013.gada Hermaņa Brauna fonds Jūrmalā rīko festivālu „ARTISSIMO”. Jūrmalniekiem un pilsētas viesiem tiek dāvāta iespēja iedziļināties savas dvēseles apslēptākajos nostūros, baudot mūziku zem vasaras debesīm.

„ARTISSIMO” piedāvā klausītājiem dažādus žanrus – no viegla džeza līdz simfoniskajai mūzikai, radot īpašu gaisotni gan lielajā, gan kamerzālē. Uz festivālu tiek aicināti augstākās klases mūziķi un ansambļi, bet piedāvātās koncertprogrammas ļauj ar svaigu skatu palūkoties uz mūzikas procesiem pasaulē.

Šogad festivāla tradīcijas tiks turpinātas un tiks klausītājiem tiek piedāvāta iespēja brīvā vasaras svētku gaisotnē baudīt mūsdienu mūzikas mākslas labākos paraugus.

No 30.jūnija līdz 2.jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks pieci koncerti.

„ARTISSIMO” sāksies 30.jūnijā plkst.17 Dzintaru Mazajā zālē ar koncertu "AVANTI, ARTISSIMO"! Jaunie mūziķi – Hermaņa Brauna fonda programmas „AVANTI” laureāti un stipendiāti – par godu festivālam gatavo īpašu koncertu!

Bet plkst.20 uz Dzintaru zāles lielās skatuves notiks festivāla „ARTISSIMO” svinīgā atklāšana. Jaunu programmu piedāvās leģendārā portugāļu fadū dīva Ana Moura! Tas būs viņas vienīgais koncerts Baltijā.

Ana Moura jau sen ir atzīta fadū zvaigzne. Viņas dziedāšana raisa sajūsmu Londonā, Parīzē, Ņujorkā… Paši portugāļi par viņu saka: otras tādas balss nav un nebūs. Ana Moura atskaņo fadū laikmetīgā manierē, reizē saglabājot un attīstot tā tradīcijas. Žurnālisti atzīst: „Anas Mouras gurdeno, zemo, melanholisko balsi labāk klausīties, nevis aprakstīt”.

1.jūlijā ar Pjacollas melodijām mūs aizraus leģendārais Rišārs Galjāno. Izcilais akordeonists ir draudzējies ar Astoru Pjacollu un ar šo leģendāro komponistu saglabājis siltas attiecības līdz viņa mūža beigām. Gaidāmajā programmā Galjāno ir iekļāvis pats savas kompozīcijas un divu savu izcilo draugu – Astora Pjacollas un Mišela Legrāna – mūziku.

Rišārs Galjāno ir pārrakstījis akordeona vēsturi – šodien mēs sakām: „līdz” un „pēc” Galjāno!... /Jasuhiro Kubajaši/

2.jūlijā plkst.18 Dzintaru Mazajā zālē jau tradicionāli uzstāsies krievu romances meistari.

Atzītā Krievijas kamermūzikas zvaigzne, izsmalcinātā dziedātāja Jana Ivaņilova (soprāns) un jaunais baritons Saīds Gobečija, kurš kļuva par aizvadītās koncertsezonas atklājumu, piedāvās jaunu, romantisku programmu – Sergeja Rahmaņinova romances. Kopā ar viņiem muzicē pianiste Inna Davidova, kuras atskaņotā krievu kamermūzika klausītāju sirdis iekaro jau daudzus gadus.

2.jūlijā pkstl.20 klausītāji varēs ienirt a cappella grupas "TAKE6" atskaņotā džeza ritmos. 10 "Grammy" balvas, 10 "The Dove" balvas, desmit zelta albumu… Tā ir tikai daļa no balvām, ko nopelnījusi šī leģendārā grupa, kura ar prieku dāvā savu neticamo vokālu klausītājiem visā pasaulē.

Tēmas