foto: LETA
Melbārdei dodoties uz Briseli, nacionāļiem būs jāmeklē jauns kultūras ministrs
Kultūras ministre Dace Melbārde.
Politika
2019. gada 26. maijs, 16:10

Melbārdei dodoties uz Briseli, nacionāļiem būs jāmeklē jauns kultūras ministrs

Jauns.lv / LETA

Ja būs nepieciešams, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) virzīs jaunu kultūras ministra amata kandidātu, apliecināja nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņemot vērā, ka pašreizējā kultūras ministre Dace Melbāde (VL-TB/LNNK) varētu tikt ievēlēta Eiropas Parlamentā (EP), VL-TB/LNNK būtu jāpiedāvā savs kandidāts ministra amatam.

Dzintars norādīja, ka pagaidām gan ir pāragri komentēt, kurš varētu būt kandidāts uz šo amatu. Vispirms ir jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti, un tad VL-TB/LNNK arī diskutēs par iespējamām kandidatūrām.

Ja oficiālie vēlēšanu rezultāti apstiprinās, ka Melbārde iegūst EP deputāta mandātu, tad politiskais spēks pārāk nesasteigs jaunas ministra kandidatūras virzīšanu. Vismaz pāris nedēļas nacionālā apvienība par šo jautājumu rūpīgi diskutēs partijas iekšienē, solīja Dzintars.

Kā ziņots, pēc lielākās daļas vēlētāju balsu saskaitīšanas pa diviem EP deputātu mandātiem varētu iegūt "Jaunā Vienotība" (JV), "Saskaņa" un VL-TB/LNNK, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Savukārt pa vienai deputāta vietai, saskaņā ar neoficiālo informāciju, varētu iegūt apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) un partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS).

Līdz ar to EP varētu tikt ievēlēti Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Melbārde, Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Vēlēšanu provizoriskie rezultāti gan tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.